Procurorii solicită arest preventiv pentru 30 de zile pe numele fostului director al SA „Metalferos”, Alexei Țimbrovski

Procurorii solicită arest preventiv pentru 30 de zile pe numele fostului director al SA „Metalferos”, Alexei Țimbrovski. Demersul a fost înregistrat joi, 8 noiembrie, la Judecătoria Chișinău cu sediul Ciocana, iar în următoarele zile magistrații urmează să se expună asupra acestuia.

Astfel, ex-directorul SA „Metalferos”, este învinuit că, în complicitate cu Vlad Plahoniuc și alte persoane învinuite pe caz, au creat și au condus o organizație criminală, prin intermediul căreia au dobândit ilicit mijloace financiare în proporții deosebit de mari, pe care ulterior în scopul de a le tăinui sau a le deghiza originea ilicită a lor au fost convertiți sau transferați prin diferite modalități.

Prin urmare, fostului director al SA „Metalferos” i se impută săvârșirea mai multor infracțiuni, printre care: crearea și conducerea unei organizații criminale, escrocherie în proporții deosebit de mari, spălare de bani, săvârșită de o organizație criminală în proporții deosebit de mari.

Totodată, procurorii efectuează mai multe acțiuni de urmărire penală pentru asigurarea investigării complete, obiective și sub toate aspectele a circumstanțelor cazului sesizat.

Procuratura Generală a anunțat că despre măsurile suplimentare întreprinse și soluția dispusă pe caz, va reveni ulterior cu informații suplimentare.

Amintim că săptămâna trecută, fostul lider al Partidului Democrat din Moldova (PDM), și Vladimir Plahotniuc a fost pus sub învinuire în dosarul „Metalferos”.

Alexei Țimbrovski și-a dat demisia în anul 2019, după ce a condus „Metalferos” timp de cinci ani. Acesta a beneficiat de salarii generoase cât timp s-a aflat la cârma întreprinderii.

Comments (0)
Add Comment