Recean: Moldovenii nu vor plăti tarife mai scumpe la gaz și electricitate

Premierul Dorin Recean neagă informațiile vehiculate de unii candidați la președinție privind creșterea tarifelor la gaze naturale și energie înainte de sezonul rece, afirmând că aceste declarații despre posibile scumpiri sunt doar speculații electorale.

În debutul ședinței Cabinetului de miniștri, Dorin Recean i-a îndemnat pe politicieni să se concentreze pe proiecte de dezvoltare a R. Moldova, transmite democracy.md. 

„Campania electorală încă nu a început, dar văd că, ca la comandă, a început un atac cu informații false, în mod special în ceea ce privește tarifele la gazele naturale și energia electrică. Guvernul nu poate să cunoască ce va fi pe piața internațională, dar vreau să asigur toată lumea că moldovenii, în acest sezon, nu vor plăti tarife mai scumpe la gaz și electricitate. Cei care participă în campania electorală, vreau să-i rog să se concentreze pe proiecte de dezvoltare. Să arate cum vor dezvolta ei R. Moldova și să nu promoveze informații false”, a declarat Dorin Recean.

Liderul „Partidului Nostru” şi potenţial candidat la alegerile prezidențiale din 20 octombrie, Renato Usatîi, a declarat că, imediat după scrutin, cetăţenii moldoveni se aşteaptă la o nouă majorare a preţurilor la gazele naturale şi energia electrică.

Totuși, anterior, directorul Energocom, Victor Bînzari, a dat asigurări că R. Moldova este pregătită de noul sezon rece, iar cetățenii vor avea acces la resurse energetice.

Potrivit lui Bânzari, în prezent, țara noastră colaborează cu cel puțin zece companii de peste hotare de la care poate achiziționa gaze naturale.

Totodată, ministrul Energiei, Victor Parlicov, a spus că, până în noiembrie, R. Moldova va avea în stocuri circa 270 de milioane de metri cubi de gaze naturale, o parte fiind stocată în România, iar alta – în Ucraina.

Comments (0)
Add Comment