România va finanța două proiecte derulate de OSCE, cu impact în Moldova

Guvernul României a aprobat ieri plata unei contribuiții financiare voluntare de peste 27.000 de euro către două proiecte derulate de Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE), cu impact în R. Moldova.

Potrivit Executivului de la București, suma provine din surplusul aferent României, calculat în urma închiderii Misiunii Speciale de Monitorizare a OSCE din Ucraina.

Contribuțiile sunt alocate în felul următor: 15.000 de euro pentru proiectul „Strengthening Inclusive and Accountable Democratic Institutions” și 12.394,86 euro pentru proiectul „Innovative Policy Solutions to Mitigate Money Laundering Risks of Virtual Assets”. Ambele proiecte urmăresc consolidarea instituțiilor democratice și combaterea spălării de bani prin active virtuale, sprijinind reforme democratice și modernizarea R. Moldova.

„România contribuie, astfel, la stabilitatea regiunii și sprijină eforturile OSCE, care se confruntă cu dificultăți financiare cauzate de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei”, au precizat responsabilii.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Comments (0)
Add Comment