Atac masiv cu drone și rachete la Odesa

Cel puțin 8 oameni au fost răniți și peste 20 de clădiri din orașul Odesa au fost avariate în urma unui atac atac rusesc cu rachete și drone, duminică seara. În urma bombardamentelor a fost deteriorată și infrastructura portuară. Potrivit autorităților locale, atacul a vizat depozitele, echipamentele de încărcare și camioanele care transportau cereale.

Forțele Aeriene au raportat că au reușit să doboare 15 din cele 22 de drone, precum și o rachetă de croaziera X-59. Armata ucraineană susține că regiunea a fost atacată inclusiv cu rachete „Onyx” și ”Iskander-M”, fără a oferi mai multe detalii.

În urma atacului a fost deteriorat Muzeul Național de Artă, una dintre principalele galerii de artă ale orașului, un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO. Pe strada din apropierea muzeului, o rachetă a lăsat un crater imens în asfalt de câţiva metri.

„Pe 6 noiembrie, Muzeul Naţional de Artă Odesa împlineşte 124 de ani. În ajunul zilei de 6 noiembrie, ruşii au „felicitat” monumentul nostru arhitectural cu o rachetă care a căzut în apropiere. Pereţii clădirii au fost deterioraţi, iar o parte din geamuri s-au spart”, a declarat Oleg Kiper, guvernatorul regiunii Odesa pe Telegram.

Atacurile rusești asupra orașului au deteriorat multe dintre siturile istorice din Odesa de la începutul invaziei la scară largă în februarie 2022.

UNESCO a condamnat bombardamentele repetate ale trupelor ruse și a adăugat centrul istoric al orașului ucrainean pe lista patrimoniului mondial în pericol, spunând că este „datoria întregii umanități” de a-l proteja.

Comments (0)
Add Comment