Sârbii au reținut peste 4.500 de migranți, printre care se aflau și traficanți

În decursul ultimelor două săptămâni, poliția din Serbia a desfășurat raiduri zilnice în zonele de nord și est ale țării, reținând mii de migranți. Operațiunea a fost lansată în urma unui incident armat în care au murit trei migranți. Autoritățile au comunicat că peste 4.500 de migranți au fost reținuți și transferați în tabere guvernamentale în apropierea granițelor cu Ungaria și Bulgaria.

În paralel cu reținerile, 119 persoane au fost arestate, inclusiv sub acuzații de trafic de persoane și deținere ilegală de arme și droguri. Echipa de intervenție a poliției a confiscat arme, cartușe, pașapoarte străine și a efectuat percheziții în vehicule și locuințe.

Ministerul Afacerilor Interne a subliniat angajamentul continuu în rezolvarea problemei migrației ilegale și oprirea traficului cu persoane. Într-un comunicat, nu s-au furnizat detalii despre originea migranților, dar traseul balcanic obișnuit este parcurs de persoane din Orientul Mijlociu și Africa de Nord. Serbia, candidată la aderarea la UE, colaborează cu state membre pentru a gestiona fluxul migranților ilegali către vest.

Comments (0)
Add Comment