Securitatea și societatea civilă, subiectul principal al Conferinței Internaționale din Estonia

La începutul lunii februarie, în Estonia, se va desfășura conferința internațională ”Security & Civil Society Conference 2023”.

Este un eveniment de trei zile (3, 4 și 5 februarie 2023) care va include un program intensiv de discuții la nivel înalt, grupuri de lucru, elaborarea apelului adresat comunității internaționale de către societatea civilă și părțile interesate internaționale.

Necesitatea conferinței a reieșit din cauza șocului geopolitic provocat de invazia rusă în Ucraina, care influențează, de asemenea, securitatea și dezvoltarea democrației în trei regiuni-cheie: Trasarea viitorului Ucrainei și al Republicii Moldova în Uniunea Europeană, politicile de securitate nordico-baltice conștiente pentru a deveni membri NATO și influența globală și regională asupra mediului de securitate mediteranean.

Scopul principal al conferinței, cu sprijinul unor experți și vorbitori renumiți în domeniu, este de a încerca să înțeleagă și să descifreze în mod adecvat această adunătură de crize excepțional de mare – să înțeleagă mai bine cauzele apariției și efectele pentru societate, care au apărut deja și să ofere explicații pentru situațiile tensionate care vor apărea în mod previzibil prin creșterea gradului de conștientizare a societății civile și a cooperării cu sectorul de stat și cel privat.

La finalul conferinței, se va pregăti o declarație a conferinței, cu propuneri de soluții specifice pentru sectorul societății civile privind modul în care să facă față și să își promoveze activitatea în timpul crizei.

Conferința este co-organizată de un consorțiu de parteneri internaționali din 10 țări.

Republica Moldova va fi reprezentată de politologul Ian Lisnevschi, director al companiei Intellect Group. Acesta va avea un discurs despre „Contribuția societății civile la asigurarea păcii și securității în exemplul proiectelor de educație pentru pace din Transnistria”.

Comments (0)
Add Comment