Șeful Cabinetului de miniștri, Dorin Recean, a discutat cu cetățenii și oamenii de afaceri din raionul Briceni

 Premierul Dorin Recean a vizitat, ieri, terenul de sport și cel de joacă din localitatea Colicăuți, raionul Briceni, pentru construcția cărora Guvernul a oferit circa 445 de mii de lei în cadrul proiectului „Satul European Expres”. Totodată, șeful Executivului a mers la Casa de Cultură, care urmează să fie renovată, datorită unui proiect selectat în ediția din acest an a programului „Satul European”

La Casa de Cultură din comuna Colicăuți, prim-ministrul a avut o întâlnire cu localnicii. Dorin Recean a discutat cu cetățenii despre problemele cu care se confruntă, salariile și pensiile, proiectele de dezvoltare a satelor și orașelor din Republica Moldova, dar și oportunitățile pe care statul le oferă tinerilor. Printre problemele pe care le-au semnalat oamenii s-au numărat drumurile deteriorate și lipsa accesului la apă de calitate și canalizare. 

„Construim Europa aici, la noi acasă. Vrem ca satele noastre să fie pline de oameni, care să beneficieze de condiții de viață mai bune. Pentru a realiza acest obiectiv, vom continua proiectele de dezvoltare și modernizare a localităților”, a specificat Dorin Recean. 

La finalul vizitei, prim-ministrul a mers la o livadă superintensivă din apropierea localității, unde a discutat cu un grup de oameni de afaceri. Premierul a făcut cunoștință cu cele mai noi tehnologii implementate în cultivarea merelor și provocările cu care se confruntă producătorii din această regiune.

„Guvernul va continua politica de încurajare și stimulare a producției agricole cu valoare adăugată înaltă. Împreună trebuie să găsim cele mai bune soluții de a face față schimbărilor climatice și a stimula consumul rațional de apă”, a declarat premierul.

Conform datelor oficiale, în comuna Colicăuți, care include două sate, sunt aproape 2500 de locuitori. 

Comments (0)
Add Comment