Șeful legislativului Igor Grosu s-a întâlnit, la Kiev, cu Președintele Radei Supreme a Ucrainei, Ruslan Stefanchuk

Șeful legislativului Igor Grosu s-a întâlnit cu Președintele Radei Supreme a Ucrainei, Ruslan Stefanchuk. Întrevederea a avut loc la Kiev, în contextul desfășurării celui de-al 4-lea Summit al Platformei Crimeea.

Cei doi oficiali au discutat despre ultimele evenimente din regiune și s-au referit, în mod special, la consecințele atacurilor rusești care se intensifică, în ultima perioadă.

„Republica Moldova depune toate eforturile necesare pentru a ajuta cu tot ce putem poporul ucrainean, inclusiv în cadrul formulei de pace a Ucrainei. La ziua de azi avem circa 60 de mii de ucraineni care beneficiază de protecție temporară”, a subliniat Președintele Parlamentului, Igor Grosu.

La fel, șeful legislativului s-a referit la acțiunile întreprinse de Republica Moldova cu scopul de a susține poporul Ucrainean. „Ne-am alăturat eforturilor internaționale de a elibera copiii ucraineni răpiți, adoptând și o declarație în plenul Parlamentului. Ne-am alăturat și  registrului pagubelor al Consiliului Europei, pentru a ne asigura că Rusia va plăti reparații, fiindcă ceea ce se întâmplă în Ucraina este genocid. Noi vom continua să fim alături de vecinii noștri ucraineni și cu siguranță pacea în Ucraina va fi restaurată”, a declarat Igor Grosu.

Președintele Parlamentului a participat, miercuri, la cel de-al 4-lea Summit al Platformei Crimeea, care a reunit delegații oficiale din mai multe țări și a fost găzduit de Președintele Ucrainei, Volodymyr Zelenskyy. 

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Comments (0)
Add Comment