Șeful Statului Major al Apărării al Armatei României, în vizită oficială la Chișinău

Șeful Statului Major al Apărării al Armatei României, general Gheorghiță Vlad, se află într-o vizită oficială la Chișinău, la invitația ministrului Apărării, Anatolie Nosatîi.

Oficialul român a avut întrevederi cu ministrul Anatolie Nosatîi și cu comandantul Armatei Naționale, general de brigadă Eduard Ohladciuc,

Aceștia au discutat despre colaborarea bilaterală pe segment militar și perspectivele de intensificare a acesteia, modernizarea Armatei Naționale, participarea la operațiunile de menținere a păcii cu mandat internațional, dar și situația de securitate regională.

În acest context, Anatolie Nosatîi a subliniat sprijinul constant al Guvernului României pentru reformarea domeniului de apărare din țara noastră, menționând că România a fost și este un partener strategic valoros pentru Republica Moldova. 

La rândul său, generalul Gheorghiță Vlad a reiterat angajamentul ferm pentru consolidarea capacităților de apărare ale țării noastre, aprofundarea dialogului pe dimensiunea militară prin noi proiecte și inițiative direcționate spre modernizarea Armatei Naționale, creșterea nivelului de interoperabilitate între militarii ambelor instituții de apărare prin participarea comună la exerciții și misiuni, dar și sporirea rezilienței naționale la amenințările hibride.

Părțile au trecut în revistă și rezultatele activității Comisiei mixte moldo-române în domeniul apărării și participarea militarilor moldoveni și români la exerciții bilaterale și multinaționale.

De menționat că vizita generalului Gheorghiță Vlad se desfășoară în perioada 25-27 iunie, iar în zilele următoare acesta va avea întrevederi la Președinția și Parlamentul Republicii Moldova.

Comments (0)
Add Comment