SpaceX planifică cinci misiuni fără echipaj către Marte în următorii doi ani, anunță Elon Musk

Elon Musk, șeful SpaceX, a anunțat duminică într-o postare pe platforma X că SpaceX intenționează să lanseze aproximativ cinci misiuni fără echipaj către Marte în următorii doi ani, utilizând lansatorul reutilizabil Starship, relatează Reuters. Musk a subliniat că dacă toate misiunile vor ajunge pe suprafața planetei în siguranță, misiunile cu echipaj ar putea deveni posibile în următorii patru ani.

„Dacă apar probleme, misiunile cu echipaj vor fi amânate cu încă doi ani”, a adăugat el. Musk a reiterat că, indiferent de succesul amartizării, SpaceX va crește numărul de nave trimise spre Marte cu fiecare oportunitate de tranzit între Pământ și Marte, care apare la fiecare 26 de luni.

Starship, vehiculul revoluționar dezvoltat de SpaceX, este complet reutilizabil și capabil să transporte încărcături foarte mari, fiind cel mai puternic lansator creat vreodată. Acesta constă în două etape: racheta booster „Super Heavy” și nava spațială propriu-zisă, ambele echipate cu motoare Raptor care funcționează pe bază de metan și oxigen lichid.

Declarațiile lui Musk vin la câteva zile după ce a sugerat că misiunile umane pe Marte ar putea fi afectate în cazul în care Kamala Harris va deveni președintele SUA.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Comments (0)
Add Comment