Spațiul aerian din Moldova va fi parțial închis pentru summitul Euronest

Cu ocazia summit-ului Comunităţii Politice Europene, care va avea loc la Chişinău pe 1 iunie, spaţiul aerian din Moldova va fi parţial închis pentru cursele aeriane. Vor fi permise doar câteva zboruri pre-autorizate.

Despre aceasta scrie canalul de Telegram, destinat informațiilor ce țin de zboruri.

Aviația generală va fi și ea oprită, deoarece zborurile de clasa G vor fi complet închise în perioada 1-2 iunie, cu excepția elicopterelor care vor transporta delegați.

Pentru „face loc de parcare” la aeroportul Chișinău, o parte din avione vor fi relocate la Mărculești.

Reuniunea Comunităţii Politice Europene va avea loc la 1 iunie 2023 la Chişinău. Invitația oficială a fost semnată de președintele Republicii Moldova Maia Sandu și de președintele Consiliului European Charles Michel. Invitațiile au fost trimise șefilor de stat și de guvern din țările participante.

La eveniment sunt așteptați să participe 47 de președinți și șefi de guvern, precum și șefi ai Uniunii Europene. Liderii reuniți la Chișinău vor discuta despre efortul în comun, în contextul războiului din Ucraina și al crizelor aferente, apărarea democrației, întărirea securității energetice și rezistența statelor europene.

Comunitatea Politică Europeană a fost creată anul trecut la inițiativa președintelui francez Emmanuel Macron. Prima întâlnire a avut loc la Praga în octombrie 2022.

Autoritățile au spus că în această perioadă vor fi luate măsuri de securitate fără precedent.

Comments (0)
Add Comment