Sportiva din R. Moldova, Alisa Glinka, testată pozitiv la dopaj

Alisa Glinka, sportiva care urma să reprezinte R. Moldova la probă de echitație la Jocurile Olimpice de la Paris, a fost testată pozitiv la dopaj. S-a întâmplat în finala Cupei Mondiale de la Riad, scrie presa internațională.

Informația a fost confirmată pentru Agora și de Federația Națională Ecvestră din Moldova.

Alisa Glinca a concurat la Cupa Mondială din 2024 de la Riad, la doar câteva săptămâni după ce a născut cel de-al cincilea copil. În Grand Prix, sportiva a obținut 62,873%, rezultat cu care nu s-a calificat la proba de stilul liber.

Sursele media notează că Glinka a fost suspendată la 22 mai din cauza unui test antidoping pozitiv. La fel, dacă decizia nu va fi anulată AlisaGlinka riscă să piardă locul la Jocurile Olimpice de la Paris. În acest sens, presa scrie că Federația Ecvestră din Moldova poate aloca un loc următorului călăreț calificat care a obținut MER.

Agora a contactat Federația Ecvestră din Moldova care a confirmat parțial informațiile din media străină.

„Este temporar înlăturată de la competiție în legătură că au fost depistate substanțe de categoria S2. Confirmăm această informație, dar procesul e în desfășurare. Sperăm că totuși nu vom pierde locul la JO”, a declarat secretara generală a Federației Sportive Naționale Ecvestră, Natalia Turchina.

Comments (0)
Add Comment