Stare de urgență în Los Angeles din cauza incendiilor de vegetație

Guvernatorul Californiei, Gavin Newsom, a declarat miercuri stare de urgență în Los Angeles și comitatele învecinate din cauza incendiilor de vegetație care amenință megalopolisul și au distrus deja zeci de locuințe. Starea de urgență a fost instituită în comitatele Los Angeles și San Bernardino pentru lupta împotriva incendiului „Bridge Fire” și în comitatele Orange și Riverside din cauza incendiului „Airport Fire”.

Incendiul „Bridge Fire” a devastat aproximativ 20.000 de hectare în ultimele 24 de ore, iar locuitorii din orașele Wrightwood și Mt Baldy au fost evacuați. Zeci de case au fost distruse, iar un jurnalist AFP a raportat clădiri și vehicule carbonizate în zona Wrightwood.

În paralel, incendiul „Line Fire” a mistuit 14.000 de hectare la nord-est de Los Angeles, iar un suspect de 30 de ani a fost arestat în legătură cu izbucnirea focului. De asemenea, incendiul „Airport Fire” a distrus peste 8.900 de hectare în sud-estul Los Angeles-ului și a rănit șapte persoane.

Valul de căldură, cu temperaturi care au depășit 43 de grade Celsius, a agravat situația, însă temperaturile au început să scadă miercuri. Aproape 5.700 de persoane au fost mobilizate pentru a combate incendiile, care sunt din ce în ce mai frecvente în vestul Americii de Nord din cauza schimbărilor climatice.

Comments (0)
Add Comment