Statele Unite au anunţat noi sancţiuni împotriva Rusiei

Statele Unite au anunțat vineri noi sancțiuni împotriva „mașinii de război rusești”, a declarat un înalt oficial de la Casa Albă, ca parte a unui efort concentrat al țărilor G7, transmite AFP.

Toate state ale G7, ai cărți lideri se întrunesc în cadrul unui summit la Hiroshima (Japonia), „se pregătesc să pună în aplicarea noilor sancțiuni și bariere în calea exporturilor”, a declarat el reporterilor, sub protecția anonimatului. Aceste măsuri, la care Statele Unite contribuie cu un set „substanțial” de sancțiuni, „vor face și mai dificil pentru Rusia să alimenteze mașina de război”, a asigurat asigurat sursă. Măsurile americane sunt menite să „restrângă în mod semnificativ accesul Rusiei la produsele necesare capacităților sale de luptă”, a explicat înaltul oficial american.

Statele Unite vor interzice efectiv exporturile sale către 70 de entități din Rusia și alte țări. În plus, au pus în aplicarea 300 de sancțiuni împotriva unor ținte diverse și variate,„oameni, organizații, nave și aviatoare” în Europa, Orientul Mijlociu și Asia. Occidentul a adoptat sancțiuni fără precedent la adresa Rusiei după invadarea Ucrainei în februarie 2022 pentru a sugrumă din punct de vedere economic, în special prin epuizarea veniturilor din hidrocarburi și pentru a-i perturba industria de apărare.

Preocuparea sa este acum să împiedice Moscova să eludeze sancțiunile, motivele pentru îngrijirea ultimelor SUA vizează și „acoperirea eventualelor lacune”.

Washingtonul promis că „va pune presiune asupra sectorului financiar rus precum și asupra capacităților Rusiei de a produce energie pe termen mediu și lung”, a spus oficial de la Casa Albă. Se are în vedere, de asemenea, „menţinerea îngheţării activelor suverane” ruseşti. Sursa americană nu a dorit să ofere detalii despre sancțiuni pe care să le urmărească să le anunțe toate celelalte G7, asigurând că acestea vor fi menționate într-un comunicat al summitului dedicat Ucrainei.

Statele Unite intenționează să „își alinieze și mai multe sancțiuni cu cele impuse de Uniunea Europeană și Regatul Unit pentru a se asigura că G7 au rămas cât mai bine coordonate”.

Comments (0)
Add Comment