STOP VOT! Câți moldoveni și-au exprimat opțiunea la alegerile prezidențiale 2024

Secțiile de votare din Republica Moldova se închid pentru alegători la ora 21:00.

Biroul electoral poate decide prelungirea cu cel mult 2 ore a termenului de votare pentru a permite tuturor alegătorilor care stau la rând să-și exercite dreptul de vot. Ulterior, secțiile de votare din afara țării vor fi închise.

Conform datelor oficiale prezentate de Comisia Electorală Centrală (CEC), până la ora 21:00, la alegerile prezidențiale din 20 octombrie 2024, au votat peste 1.500.000 de cetățeni, adică 51,40% din numărul total de alegători înscriși pe listele electorale.

Profilul votanților arată că aproximativ 54% dintre alegători sunt femei, iar 45% bărbați. Votanții cei mai activi au fost cei din segmentul de vârstă 56-70 de ani, care reprezintă circa 20%, în timp ce persoanele de peste 76 de ani au fost cele mai puțin active, cu o participare de 4%.

Alegerile prezidențiale din 2024 pot fi validate, întrucât la urne s-a prezentat mai mult de o treime din alegătorii moldoveni, pragul necesar pentru validarea scrutinului.

Reamintim că astăzi cetățenii Republicii Moldova au fost chemați la urne pentru a-și alege președintele pentru următorii patru ani și pentru a-și exprima opțiunea la referendumul constituțional privind aderarea la Uniunea Europeană. Au fost deschise 2.219 secții de votare, dintre care 1.988 pe teritoriul țării, inclusiv 30 pentru locuitorii din stânga Nistrului.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Comments (0)
Add Comment