Taxe mai mari pentru turiști: Franța propune impozite pe vizitele la Notre-Dame și Luvru

Turiștii care ajung în Franța ar putea fi nevoită să înceapă să scoată mai mulți bani pentru a vizita atracțiile emblematice ale Parisului.

Rachida Dati, ministrul Culturii din Franța, a înaintat o propunere de taxare a celor care vor să viziteze Catedrala Notre-Dame din Paris. În plus, prin acest proiect, turiștii din afara Uniunii Europene ar urma să „plătească mai mult” pentru a vizita Muzeul Louvre, instituția care găzduiește lucrări celebre precum Mona Lisa.

Proiectul vine în contextul în care Ministerul Culturii din Franța a fost scutit de reducerile de cheltuieli propuse în planul de austeritate dur al noului prim-ministru Michel Barnier. În plus, Dati a declarat pentru Le Figaro că este nevoie de mai multe fonduri pentru inovare și pentru a finanța conservarea numeroaselor monumente franceze.

Bilete mai scumpe pentru turiștii din afara UE

Dati a sugerat „ca vizitatorii din afara UE să plătească mai mult pentru biletele de intrare” la Luvru – unde se află unele dintre cele mai faimoase picturi din lume, inclusiv Mona Lisa – pentru a asigura fonduri pentru renovarea altor atracții franceze.

În plus, ministrul „i-a făcut arhiepiscopului Parisului o propunere simplă: să introducă o taxă simbolică pentru toate vizitele turistice la Notre-Dame și să consacre fondurile în întregime unui plan major de protejare a patrimoniului nostru religios”.

„Cu doar 5 euro pe vizitator, am strânge 75 de milioane de euro pe an. Astfel, Notre-Dame de Paris ar salva toate bisericile din Paris și din Franța”, a adăugat Rachida Dati. 

Redeschiderea Notre-Dame, care a fost închisă pentru public după un incendiu catastrofal în 2019, este programată pentru 8 decembrie.

sursa

frantataxe
Comments (0)
Add Comment