Terorism în Germania: Un sirian radical plănuia un atac sângeros cu maceta!

Un cetățean sirian de 27 de ani, suspectat de orientare radical-islamistă, a fost arestat în Germania, fiind acuzat că plănuia să atace soldați germani cu maceta, a anunțat procuratura din Munchen vineri, conform agențiilor de presă Reuters, dpa și AFP, preluate de Agerpres.

Potrivit autorităților, suspectul și-a achiziționat două macete de aproximativ 40 de centimetri și intenționa să ucidă soldați germani în orașul Hof, situat în sud-estul Germaniei, în timpul pauzei de prânz. Atacul ar fi avut scopul de a ucide cât mai mulți oameni și de a crea o stare de nesiguranță în rândul populației.

Procuratura germană a explicat că acesta dorea, prin gestul său, să atragă atenția publică asupra sa. În urma acestor evenimente, Germania a anunțat înăsprirea controalelor la granițe, mai ales după o serie de atacuri recente cu cuțitul comise de solicitanți de azil. În august, gruparea Stat Islamic a revendicat responsabilitatea unui atac cu cuțitul din orașul Solingen, soldat cu moartea a trei persoane.

Problemele legate de imigrație și securitate au devenit subiecte centrale în campania electorală din landul Brandenburg, unde partidul de extremă dreaptă Alternativa pentru Germania (AfD) înregistrează un sprijin puternic în sondaje.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Comments (0)
Add Comment