Ucraina lovește din nou: O platformă de gaz rusească din Marea Neagră, distrusă de forțele ucrainene

Ucraina i-a mai dat o nouă lovitură lui Vladimir Putin, sâmbătă, aruncând în aer o platformă de gaz rusească în Marea Neagră.

Forțele navale ucrainene și Direcția de Informații a Armatei (GUR) au atacat o platformă de gaz rusească de la Marea Neagră unde rușii instalaseră echipamente maritime de falsificare a semnalului GPS, punând în pericol transportul civil, transmite democracy.md cu referire la Adevarul.ro.

Imagini video arată o minge de foc uriașă ridicându-se din platformă, după ce a fost lovită. Mai multe explozii pot fi văzute în videoclip, deoarece rezervele de gaz au luat rapid foc.

Videoclipul a fost publicat pe pagina sa de Facebook de purtătorul de cuvânt al Forțelor Navale Ucrainene, Lt. Cmdr. Dmitro Pletenciuk.

„Așadar, ocupanții au folosit această locație pentru falsificarea GPS-ului pentru a face transportul civil periculos. Nu putem permite ca acest lucru să se întâmple”, a scris el.

Kievul a anunțat atacul de succes asupra platformei și a susținut că până la 40 de militari ruși se aflau la acolo în momentul exploziei.

În noaptea de 10 august, unul dintre turnurile de extracție a intrat sub atac ucrainean. Un videoclip cu momentul impactului a fost postat pe Telegram de către voluntarul ucrainean Serghei Sternenko.

„Marina curăță Marea Neagră de gunoiul rusesc în această noapte, au atacat unul dintre turnurile de gaze din larg”, a spus Sternenko.

Se spune că toți cei staționați pe platformă ar fi murit.

El a spus că rușii au folosit instalația în scopuri militare. Acolo au fost amplasate echipamente de recunoaștere, precum și aproximativ 40 de specialiști militari.

Sternenko a sugerat că obiectivul a fost distrus cu ajutorul dronelor marine Sea Baby, care au un focos de aproximativ 900 kg și pot acoperi o distanță de până la 1000 de km.

Sondele Sivaș si Petro Godovanets au fost probabil lovite. Sunt situate în Marea Neagră, la vest de Crimeea ocupată de ruși și la aproximativ 150 km de Odesa.

În plus, serviciile de informații militare ucrainene au raportat despre distrugerea cu succes a navei militare rusești „Tuna” în Crimeea.

Comments (0)
Add Comment