Ucraina primește asistență militară de 425 de milioane de dolari de la SUA

Administrația Biden a anunțat astăzi acordarea unui nou pachet de ajutor militar în valoare de 425 de milioane de dolari pentru Ucraina. Această asistență include sisteme antidrone și muniții de artilerie, dar nu va conține noi rachete cu rază lungă ATACMS, care au provocat recent pierderi semnificative în rândul aviației ruse.

Pachetul de ajutor include muniții ghidate laser, menite să contracareze amenințările din partea dronelor ruse, în valoare de 300 de milioane de dolari. Aceste fonduri sunt alocate din programul USAI (Ukraine Security Assistance Initiative – Inițiativa de Asistență pentru Securitatea Ucrainei), care permite administrației americane să achiziționeze arme direct de la industria de apărare.

Celelalte 125 de milioane de dolari din ajutorul acordat Ucrainei acoperă furnizarea de rachete antiaeriene NASAMS, muniții pentru Himars și pentru artilerie, rachete antitanc, mine antipersonal Claymore, armament de infanterie și câteva zeci de camioane.

Această decizie vine în contextul conflictului în curs dintre Ucraina și Rusia, iar SUA au oferit până în prezent Ucrainei ajutor militar în valoare de 44 de miliarde de dolari pentru a sprijini apărarea țării în fața amenințărilor rusești.

Comments (0)
Add Comment