Un eurodeputat cere sancționarea lui Plahotniuc și Șor

Europarlamentarul român Vlad Gheorghe anunță că a cerut sancționarea oligarhilor Vladimir Plahotniuc și Ilan Șor.

Parlamentarul cere interdicția de a călători în UE și confiscarea averilor.

„Am cerut sancționarea oligarhilor pro-ruşi Plahotniuc şi Şor la următoarea reuniune a miniştrilor de externe ai statelor membre UE. 

Am transmis solicitarea mea şi către preşedinția suedeză a Consiliului – oligarhii trebuie să primească urgent interdicția de a călători în UE şi mai ales trebuie să le confiscăm averile cu care plătesc acțiuni anti-democratice, prin care pun în pericol statul de drept şi guvernarea aleasă liber de către cetățenii Republicii Moldova prin vot. 

Nu e prima dată când solicit oficialilor UE să ne alăturăm Statelor Unite şi Marii Britanii care i-au sancționat deja pe Plahotniuc şi Şor pe teritoriile lor. Situația de la Chişinău ne priveşte direct, nu putem asista pasiv, nu mai putem amâna măsurile care se impun. Nu facem decât să permitem acoliților lui Vladimir Putin şi regimului criminal de la Kremlin să genereze încă o criză la granițele României şi ale Uniunii. 

Republica Moldova merită tot sprijinul european, iar cetățenii care au ales prin vot un viitor mai bun merită ca noi toți să ne onorăm promisiunea de a-i primi alături de noi unde le e locul – în marea familie europeană”, a anunțat Vlad Gheorghe.

Comments (0)
Add Comment