Vaccinuri anti-cancer: Putin anunță progrese majore

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a dezvăluit miercuri că cercetătorii ruși sunt pe cale să creeze vaccinuri împotriva cancerului, care ar putea fi disponibile pacienților în curând. Potrivit Reuters, Putin a declarat că știința rusă este “foarte aproape” de crearea acestor vaccinuri, numite și medicamente imunomodulatoare de nouă generație. Vorbind la un forum despre tehnologiile viitorului la Moscova, el a adăugat că speră ca aceste vaccinuri să fie utilizate în mod eficient ca terapii individuale, fără să ofere detalii despre tipurile specifice de cancer care vor fi vizate.

Această declarație vine în contextul în care mai multe țări și companii farmaceutice lucrează la dezvoltarea de vaccinuri împotriva cancerului. Anul trecut, guvernul britanic a semnat un acord cu BioNTech din Germania pentru a iniția studii clinice care vizează “tratamente personalizate pentru cancer”. În plus, companiile farmaceutice Moderna și Merck & Co sunt implicate în dezvoltarea unui vaccin experimental împotriva cancerului.

De asemenea, Putin a subliniat succesul vaccinurilor împotriva altor boli, menționând existența a șase vaccinuri autorizate împotriva virusului papiloma uman (HPV), care poate cauza diverse tipuri de cancer, precum și vaccinurile împotriva hepatitei B, care este legată de cancerul hepatic.

În timpul pandemiei de COVID-19, Rusia a dezvoltat propriul vaccin, Sputnik V, pe care l-a exportat în mai multe țări. Cu toate acestea, în interiorul țării, s-a întâmpinat o reticență generalizată în rândul populației față de vaccinare. Putin a menționat că el însuși s-a vaccinat cu Sputnik V, în încercarea de a crește încrederea publicului în siguranța și eficacitatea vaccinului.

cancerPutinrusiatehnologiivaccinVladimir Putin
Comments (0)
Add Comment