Vasile Tarlev acuză CEC de fraudă electorală și cere demisia integrale a Comisiei

Candidatul la prezidențiale din partea Partidului „Viitorul Moldovei”, Vasile Tarlev, a lansat acuzații grave la adresa Comisiei Electorale Centrale (CEC), susținând că alegerile au fost fraudate și că CEC a încercat să-l saboteze în această campanie electorală. În cadrul unei conferințe de presă, Tarlev a cerut demisia componenței integrale a CEC și a solicitat o renumărare a voturilor pentru toate buletinele de vot, atât pentru alegerile prezidențiale, cât și pentru referendum.

„Noi, astăzi, lansăm ideea, inițiativa, unde CEC-ul și cerem CEC-ul în componență integrală de a-și da demisia pentru a fi renumărarea urgentă a tuturor buletinelor de vot. Văzând cum a fost tras de urechi, este evident că există nereguli”, a declarat Tarlev.

Candidatul a acuzat guvernarea că ar fi utilizat resurse administrative pentru a falsifica voturile, subliniind că CEC nu a creat condiții egale pentru toți candidații. „Avem sute de dovezi după primul tur că alegerile au fost fraudate și procesul electoral a fost falsificat, în special de structurile CEC-ului și de unele instituții ale Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Afacerilor Externe, Ministerului Sănătății și Ministerului Educației”, a adăugat Tarlev.

Deși a fost întrebat despre cine va susține în turul II al alegerilor, Tarlev nu a oferit detalii, menționând că va face un anunț în curând. La alegerile prezidențiale din 20 octombrie, Vasile Tarlev, fost prim-ministru în perioada comunistă, a obținut 3,22% din voturi, echivalentul a puțin peste 49 de mii de voturi.

Aceste acuzații și cerințe vin într-un context electoral tensionat, iar Tarlev continuă să își exprime nemulțumirea față de procesul electoral și instituțiile implicate în organizarea alegerilor.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Comments (0)
Add Comment