Vasile Tarlev, candidat la alegerile prezidențiale, deschis pentru dezbateri electorale

În cadrul emisiunii „Puterea a Patra” moderată de Gheorghe Gonța, fostul premier și actual candidat la alegerile prezidențiale, Vasile Tarlev, a declarat că este dispus să participe la dezbaterile electorale, cu condiția ca acestea să fie organizate corect și transparent.

Tarlev a subliniat că dezbaterile sunt esențiale într-o democrație, dar a criticat situația actuală din Republica Moldova, unde unele posturi TV și candidați refuză să organizeze sau să participe la astfel de evenimente.

„Consider că dezbaterile electorale trebuie să aibă loc. E un lucru bun, dar trebuie organizate corect, tematic, după un grafic aprobat de fiecare canal de televiziune. Dacă va fi o astfel de organizare, eu voi participa”, a afirmat Tarlev.

Tarlev a avertizat că lipsa dezbaterilor ar afecta imaginea Republicii Moldova și ar ridica semne de întrebare privind transparența și corectitudinea procesului electoral.

„Este un minus mare pentru democrație și pentru imaginea țării,” a adăugat el.

Întrebat despre eventualele întrebări pe care i le-ar adresa președintei în exercițiu, Maia Sandu, Tarlev a spus că are o „listă foarte mare” de subiecte și ar aștepta cu nerăbdare o dezbatere organizată la postul N4: „Am ce să o întreb, dar aștept să fie organizate dezbaterile. Voi participa cu drag”.

Tarlev a menționat că înainte de a-și confirma prezența, va analiza serios organizarea și implicarea Comisiei Electorale Centrale, cerând reguli clare și transparente pentru desfășurarea dezbaterilor.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Comments (0)
Add Comment