Vasile Tarlev îndeamnă cetățenii să voteze împotriva referendumului din 20 octombrie

În cadrul unei întâlniri cu cetățenii din Bălți, Vasile Tarlev, fost prim-ministru al Republicii Moldova, a exprimat îngrijorarea oamenilor față de dificultățile economice cu care se confruntă, în special în prag de iarnă.

Tarlev a subliniat că prețurile ridicate la gaze naturale și energie electrică, alături de costurile serviciilor comunale, generează neliniște în rândul populației.

„Oamenii sunt îngrijorați de viața grea din Moldova. Gazul scump, energia, serviciile comunale îi sperie!”, a declarat candidatul.

El a adăugat că mulți cetățeni s-au plâns de problemele cu care se confruntă la accesarea serviciilor medicale.

„Indiferent de faptul că au sau nu poliță de asigurare medicală, de fiecare dată când ajung la spital, sunt nevoiți să achite suplimentar medicilor, ceea ce este revoltător și inacceptabil”, a afirmat el. Tarlev a promis să lupte pentru reformarea sistemului de sănătate, astfel încât toți cetățenii să beneficieze de servicii medicale de calitate fără costuri suplimentare.

Referitor la referendumul programat pentru 20 octombrie, Tarlev a menționat că a primit multe întrebări din partea cetățenilor despre legalitatea și conținutul acestuia.

„Oamenii sunt îngrijorați că nu este clar ce anume urmăresc autorii, organizând acest plebiscit, deoarece transparența este esențială pentru o democrație sănătoasă”, a declarat el.

Fostul premier a îndemnat cetățenii să voteze împotriva propunerilor din cadrul referendumului: „Opinia noastră este că, la acest referendum trebuie să votăm împotrivă. Astfel nu vom permite autorilor să modifice ilegal Constituția și să ruineze suveranitatea țării noastre.”

El a încheiat prin a sublinia importanța unității și a participării active în procesul democratic.

„Împreună, putem construi un viitor mai bun, un viitor în pace și prosperitate pentru toți cetățenii Moldovei, în care fiecare voce să conteze.” Tarlev a îndemnat alegătorii să facă alegerea corectă pe 20 octombrie și să voteze „nr. 4” din buletinul de vot.

vasile tarlev
Comments (0)
Add Comment