Veronica Dragalin: Oamenii au curajul să spună NU corupției și să denunțe actele de corupție

La data de 9 septembrie 2024, șefa Procuraturii Anticorupție (PA), Veronica Dragalin, a participat la podcastul “Nota Doi” moderat de Vadim Cușnir, unde a subliniat importanța implicării cetățenilor în lupta împotriva corupției și a evidențiat progresele societății în această direcție. 

De asemenea, a accentuat importanța informării publicului despre ce înseamnă corupția și cum poate fi combătută: „Vreau ca mesajul nostru să ajungă la cât mai mulți oameni, să fim mai informați cu toții. Dacă vrem cu adevărat să luptăm împotriva corupției și să avem o țară cu un nivel de trai mai bun, este necesar ca toată societatea să fie implicată. Este o ecuație – există cel care dă și cel care cere.”

Procurorul-șef  a evidențiat schimbările pozitive pe care le observă în rândul cetățenilor: „Eu cred că acum în Moldova sunt tare mulți oameni care sunt revoltați de faptul că trebuie să dea mită pentru a obține servicii. De exemplu, în domeniul sănătății, este trist când oamenii vulnerabili, bolnavi sau cei cu rude bolnave, nu pot avea acces la îngrijire medicală fără a oferi bani. Asta îmi pare foarte deplorabil și încercăm să reglementăm aceste situații.”

A subliniat că din ce în ce mai mulți cetățeni își manifestă curajul de a denunța actele de corupție, inclusiv în rândul autorităților: „Eu chiar mă mir și mă bucur să văd că mulți oameni vin și denunță corupția. Avem polițiști care raportează că li s-au oferit bani pentru neaplicarea amenzii. Această schimbare arată că societatea noastră progresează.”

Veronica Dragalin și-a exprimat optimismul pentru viitorul luptei împotriva corupției: „Eu cred că vom ajunge la o situație în care marea majoritate a cetățenilor noștri vor refuza să participe la acte de corupție și vor avea curajul să le raporteze. Deja vedem acest lucru și sunt foarte încurajată de asta.”

În final, șefa PA a încurajat cetățenii să aibă încredere în Procuratura Anticorupție: „Dacă noi continuăm să facem ce am făcut până acum, aplicăm legea inclusiv pentru cei suspuși, oamenii vor avea și mai mult curaj să raporteze, știind că vor ajunge la rezultatele corecte și că persoanele corupte vor fi eliminate din poziții de putere.”

Comments (0)
Add Comment