Vlah a îndemnat-o pe Sandu să se angajeze să garanteze pacea în Moldova

Cetățenii moldoveni se tem că acțiunile autorităților ar putea atrage țara într-un conflict armat, astfel că președintele Maia Sandu ar trebui să-și asume o serie de obligații pentru a garanta pacea în republică. Un astfel de apel către șefa statului a fost făcut de liderul “Platformei Moldova”, Irina Vlah.
Politicianul de opoziție a îndemnat-o pe Sandu să-și demonstreze angajamentul față de pace și să îndeplinească opt pași care ar garanta pacea și securitatea în Republica Moldova.


Printre pașii propuși se numără respectarea neutralității, obținerea de garanții din partea României că armata română nu va intra în Moldova “sub pretextul protejării cetățenilor români”, încetarea luării de împrumuturi pentru înarmare, cheltuirea fondurilor bugetare în scopuri pașnice, nu pentru militarizare, precum și împiedicarea participării Moldovei la război, în ciuda presiunilor externe.


“Dacă vă pasă cu adevărat de pacea în Moldova, trebuie să garantați îndeplinirea acestor angajamente. Decizia vă aparține, doamnă Sandu. Poporul așteaptă”, a conchis Irina Vlah.

MoldovaVlah
Comments (0)
Add Comment