Vlah a strâns 24.000 de semnături pentru candidatura sa la prezidențiale

Candidata la alegerile prezidențiale din Republica Moldova, Irina Vlah, a anunțat că echipa sa a reușit să colecteze 24.000 de semnături din 23 de raioane, în cadrul procesului de validare a candidaturii sale.

„Vreau să-mi cer scuze de la locuitorii din acele orașe și sate în care nu am avut timp să ajungem. Vreau să vă asigur că ne vom întâlni cu siguranță în timpul campaniei electorale,” a declarat Vlah.

Cu toate acestea, ea a atras atenția asupra dificultăților întâmpinate în campanie, acuzând organele speciale de supraveghere și presiuni asupra presei și companiilor de publicitate.

„Am fost urmărită în continuare de colaboratorii organelor speciale. La sugestia lor, presa de buzunar a continuat să scrie diverse falsuri despre mine. Multe tipografii și companii de publicitate stradală au primit semnale să lucreze cu cine vor, numai nu cu Irina Vlah,” a spus Vlah.

Candidata a sugerat că președinta Maia Sandu ar fi responsabilă de aceste acțiuni, acuzând-o că încearcă să își mențină puterea prin mijloace nedemocratice.

„Aceasta înseamnă că Maia Sandu, cel mai mult, îi este frică să nu-și piardă puterea și aceasta o împinge la acțiuni pripite. Nu există o onoare mai mare pentru mine decât să fiu principalul dușman al acestui regim,” a subliniat Irina Vlah.

Candidata a promis că nu va renunța și că va apela la observatori internaționali pentru a asigura un proces electoral corect.

„Nu am de gând să dau înapoi. Sprijinul vostru, prieteni, îmi dă putere să merg înainte,” a spus ea, asigurându-și susținătorii că va supraveghea cu atenție modul în care Comisia Electorală Centrală va verifica listele cu semnături.

Vlah a încheiat cu un mesaj direct către Maia Sandu: „Ați ajuns la putere în mod democratic. Așa că aveți curajul să plecați la fel de democratic!”.

irina vlah
Comments (0)
Add Comment