Vlah: O bună oportunitate pentru a veni cu o solicitare importantă către NATO

Irina Vlah, președinta „Platformei Moldova”, a făcut recent o declarație prin care solicită ca noul președinte al Republicii Moldova să adreseze o solicitare oficială noului secretar general al NATO, Mark Rutte, pentru recunoașterea neutralității țării.

„Venirea lui Mark Rutte în fruntea NATO practic va coincide cu alegerea în funcție a noului Președinte al Republicii Moldova. Această situație ne va oferi o oportunitate istorică, pe care va trebui să o valorificăm. Constă această oportunitate într-o adresă oficială a noului Președinte al Republicii Moldova către noul secretar general al NATO cu solicitarea ca Alianța Nord-Atlantică să emită o declarație oficială de recunoaștere a neutralității Republicii Moldova,” a declarat Irina Vlah.

Ea a subliniat importanța unei astfel de declarații: „Sunt sigură că această declarație va genera reacții în lanț și nimeni nu va mai admite niciodată, nici măcar teoretic, ideea atragerii Republicii Moldova în scenarii militare. Adoptarea de către NATO a unei declarații de recunoaștere a neutralității Republicii Moldova va fi un puternic început de mandat atât pentru Mark Rutte, cât și pentru noul Președinte al țării noastre”, a susținut Vlah.

Irina Vlah a continuat, afirmând că un astfel de pas ar transmite un mesaj clar despre dorința Republicii Moldova de a trăi în pace.
„Pe această cale va fi transmis un mesaj puternic că Republica Moldova merită și trebuie să trăiască în pace, iar timpul aventurierilor care înarmează țara și o pregătesc pentru scenarii diabolice a trecut și nu se va mai întoarce niciodată”, a conchis ea.

irina vlah
Comments (0)
Add Comment