Vlah provocare pentru Maia Sandu: Sunt gata pentru o dezbatere publică despre promisiunile nerespectate

Candidata la alegerile prezidențiale 2024, Irina Vlah, a lansat o serie de critici la adresa președintei Maia Sandu într-un mesaj publicat pe canalul său de Telegram. Vlah a acuzat-o pe Sandu că nu a respectat promisiunile făcute în campania din 2020 și că a încercat să deturneze atenția prin prezentarea unei imagini false a activității sale.

„Doamna Sandu, un adevărat lider trebuie să vină cu un raport în fața cetățenilor săi. În 2020, ați promis 5 obiective naționale – să faceți ordine în țară, să readuceți diaspora acasă, să aveți grijă de pensionari, să investiți în sate și să desfășurați politici în interesul oamenilor. Prin exemple concrete, am arătat că nu ați îndeplinit nicio promisiune. După aceea, ați lansat un videoclip în care ați încercat să demonstrați contrariul. Mă bucur că am reușit să vă scoatem din turnul dvs și măcar ați încercat să prezentați activitatea dvs. Dar ați mințit din nou!” a declarat Vlah.

În criticile sale, Vlah a abordat în mod special problemele legate de pensii.

„Să luăm, de exemplu, grija pentru pensionari. Vă laudați că au crescut pensiile până la 2 mii, dar de ce nu spuneți că ați anulat indexarea în funcție de inflație? Ați promis că veți atrage bani din exterior pentru a crea un „Fond de Argint” pentru a ajuta pensionarii singuri? Unde sunt toate astea?” a întrebat candidata.

De asemenea, Vlah a acuzat că promisiunile legate de combaterea corupției și folosirea fondurilor pentru majorarea pensiilor au rămas neîndeplinite.

„Ați promis că vă veți clarifica cu hoții și banii lor și îi veți folosi pentru a majora pensiile. Pe cine ați pus la închisoare mai exact și câți bani ați alocat pentru majorarea pensiilor?” a mai spus aceasta.

În încheiere, candidata la alegerile prezidențiale a solicitat un raport detaliat și a exprimat disponibilitatea pentru o dezbatere publică, oferind o evaluare severă a activității actualului președinte.

„Există multe întrebări cu privire la fiecare dintre promisiunile dvs. Și eu vă voi pune aceste întrebări. Dacă doriți să obiectați, vă rog, sunt gata pentru o dezbatere. Lăsați oamenii să vă ofere notă. Dar evaluarea mea este rucsacul dvs. gol, cu promisiuni neîndeplinite”, a concluzionat Vlah.

Comments (0)
Add Comment