Zelenski a prezentat „planul victoriei” deputaților ucraineni

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski și-a prezentat miercuri, 16 octombrie, „planul de victorie” în fața Parlamentului de la Kiev, reiterând faptul că Ucraina nu va ceda teritorii Rusiei pentru a pune capăt războiului declanșat de Moscova în februarie 2022, informează AFP, citată de Agerpres.

În discursul său, Zelenski a subliniat că pentru Ucraina nu există opțiunea de a „îngheța” conflictul de-a lungul liniei frontului și a exclus orice cedare de teritorii. „Rusia trebuie să piardă războiul împotriva Ucrainei”, a afirmat președintele ucrainean, adăugând că nu va accepta niciun compromis privind suveranitatea și integritatea teritorială a țării.

Zelenski a accentuat că atât Ucraina, cât și aliații săi trebuie să forțeze Rusia să participe la un summit pentru pace și să fie pregătită să pună capăt războiului. El a denunțat, de asemenea, sprijinul primit de Rusia din partea unor țări precum China, Coreea de Nord și Iran, acuzând regimurile acestora de susținerea eforturilor de război ale Moscovei. „Coaliția de criminali, cu Putin, include acum Coreea de Nord (…) Toată lumea vede ajutorul regimului iranian pentru Putin”, a declarat Zelenski.

Potrivit Reuters, președintele ucrainean a dezvăluit că Phenianul a furnizat Rusiei nu doar arme, ci și soldați, conform informațiilor obținute de serviciile secrete ucrainene.

Pe de altă parte, Kremlinul a respins „planul de victorie” prezentat de Zelenski, considerându-l nerealist. Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, a declarat că singurul plan de pace viabil este ca Kievul să recunoască lipsa de perspectivă a politicii sale și să accepte realitatea conflictului.

Rezistența Ucrainei împotriva invaziei ruse continuă, iar Zelenski și guvernul său rămân fermi în decizia de a nu face concesii teritoriale, insistând asupra victoriei totale în acest război.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Comments (0)
Add Comment