Zelenski anunță că planul victoriei Ucrainei este pregătit

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunțat că planul pentru victorie este gata, pregătit, și că nu există și nu poate exista nicio alternativă la pace, relatează Ukrainskaia Pravda. Planul urmează să îi fie prezentat omologului său american Joe Biden până la sfârșitul lunii.

 „Și astăzi, putem spune deja că Planul nostru pentru Victorie este pe deplin pregătit – au fost identificate toate punctele, toate accentele cheie și anexele necesare cu detalii la Plan. Totul a fost elaborat. Cel mai important lucru acum este hotărârea de a-l pune în aplicare”, a spus Zelenski.

Zelenski afirmă că „nu există și nu poate exista nicio alternativă la pace, nicio înghețare a războiului sau orice alte manipulări care nu vor face decât să mute agresiunea rusă într-o altă etapă”.

La 16 septembrie, Zelenski a declarat că Planul Ucrainei pentru Victorie în război a fost finalizat în proporție de 90%. A doua zi, șeful statului a anunțat un conținut militar „puternic” al planului de victorie.

Zelenski a afirmat atunci că este “un set de soluţii interconectate care vor oferi Ucrainei suficientă putere, suficiente lucruri pentru a pune acest război pe calea păcii”.

În dificultate pe teren, confruntată cu o ofensivă vastă în est, Ucraina cere Occidentului autorizare să lovească în profunzime ţinte militare pe teritoriul rus şi ajutor pentru a lovi rachetele care vizează teritoriul său.

Americanii şi europenii se tem însă că acest lucru va împinge Moscova spre escaladare şi confruntare directă. 

Totodată, Volodimir Zelenski se va adresa marţi Consiliului de Securitate al Organizaţiei Naţiunilor Unite pe tema războiului declanşat de Rusia în ţara sa, a anunţat misiunea slovenă la ONU – preşedinte al acestui organism format din 15 membri, relatează Reuters, conform News.ro.

Reuniunea va avea loc în timp ce liderii mondiali se află la New York pentru întâlnirea lor anuală la Adunarea Generală a ONU.

Rusia a invadat Ucraina în februarie 2022. Acţiunea a fost denunţată în mod covârşitor de Adunarea Generală formată din 193 de membri, care a cerut, de asemenea, Moscovei să îşi retragă trupele, însă Consiliul de Securitate a fost în impas, deoarece Rusia are dreptul de veto asupra oricărei acţiuni.

Comments (0)
Add Comment