Aproximativ 50 de mii de oameni au participat la acțiunea „Regimentul Nemuritor”, dedicată Zilei Victoriei, organizată la inițiativa lui Ilan Șor

0

De 9 Mai, la acțiunea „Regimentul Nemuritor”, dedicată Zilei Victoriei, organizată la inițiativa lui Ilan Șor, au participat aproximativ 50 de mii de oameni. Participanții au mers în marș, din centrul capitalei, spre Complexul Memorial „Eternitate”, acolo unde au depus flori și au cinstit memoria celor care și-au jertfit viața pentru pace, în cel de-Al Doilea Război Mondial, și au salvat lumea de naziști.

Alte câteva zeci de mii de persoane au fost împiedicate de poliție să ajungă la Chișinău, la indicația Maiei Sandu și a guvernării PAS.

La eveniment, au participat veterani de război, rude ale acestora, oameni de rând, precum și deputați, membri și simpatizanți ai Partidului „ȘOR”. Oamenii au venit la acțiune cu portrete ale rudelor care au participat la cel de-Al Doilea Război Mondial.

De asemenea, la acțiune, au participat și liderii altor formațiuni, care fac parte din Mișcarea Pentru Popor.

Evenimentul nu s-a lăsat fără incidente. De dimineață, poliția a confiscat mii de baloane cu inscripții dedicate zilei de 9 Mai. De asemenea, au blocat circulația mai multor autobuze pline cu oameni din toată țara, care se îndreptau spre Chișinău, pentru a participa la acțiunea „Regimentul Nemuritor”.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata