Deputata Partidului „Șor”, Marina Tauber, plasată sub control judiciar

0

Deputata și vicepreședinta Partidului „Șor”, Marina Tauber, vizată în două cauze penale, a fost eliberată din arest la domiciliu și plasată sub control judiciar. Decizia a fost pronunțată joi, 5 ianuarie, de magistrații Curții de Apel Chișinău. Anunțul a fost făcut de Tauber pe o rețea de socializare.

„Mă bucur să aduc la cunoștință tuturor că astăzi Curtea de Apel Chișinău a decis să-mi schimbe măsura preventivă în control judiciar. Dreptatea tinde să prevaleze. (…) Aceasta este prima și o foarte importantă victorie”, a scris Marina Tauber.

Redacția a solicitat un comentariu din partea Procuraturii Anticorupție. Până la publicarea știrii, însă, nu am primit un răspuns la solicitarea expediată.

Amintim că Marina Tauber a fost reținută pe 21 iulie, după ce parlamentarii au lipsit-o de imunitate parlamentară. Parlamentara este acuzată de falsificarea raportului privind gestiunea financiară a partidului pentru semestrul I al anului 2022, în intenția de a ascunde volumul mijloacelor financiare acumulate și volumul mijloacelor utilizate. Potrivit cererii de ridicare a imunității, Tauber este acuzată, de asemenea, că ar fi acceptat cu bună știință finanțarea Partidului Politic „Șor” din partea unui grup criminal organizat.

La 23 iulie, deputata Partidului „ȘOR”, Marina Tauber, a fost plasată în arest preventiv în Penitenciarul nr.13, acolo unde a stat până pe 14 septembrie. Ulterior, judecătorii au decis menținerea parlamentarei în arest la domiciliu, până pe 18 octombrie – zi în care a fost eliberată provizoriu sub control judiciar. Pe 25 octombrie, parlamentara a revenit în arest la domiciliu, după ce procurorii au contestat decizia primei instanțe la Curtea de Apel Chișinău. Arestul la domiciliu a fost prelungit de magistrați, cu 20 de zile, ultima dată, pe data de 29 decembrie 2022.

Aleasa poporului nu recunoaște acuzațiile care i se impută și pledează nevinovată.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata