Deputați Șor și PCRM, în deplasare la Moscova: Au discutat cu Sluțkii despre aprovizionarea Moldovei cu gaze și reluarea exportului de produse agricole

0

Deputații Partidului „ȘOR” și ai Partidului Comuniștilor s-au întâlnit, la Moscova, cu președintele Comitetului pentru relații internaționale din cadrul Dumei de Stat a Rusiei, Leonid Sluțki, precum și cu vicepreședintele Comitetului, Dmitri Novikov. În cadrul întrevederii, au fost abordate mai multe subiecte legate de relațiile bilaterale dintre cele două state.

Din delegația Republicii Moldova au făcut parte deputații Partidului „ȘOR”, Reghina Apostolova, Petru Jardan, iar din partea Partidului Comuniștilor, deputatul Constantin Starîș.

Unul dintre cele mai importante subiecte, discutate la întâlnire, a fost identificarea soluțiilor asigurării Republicii Moldova cu gaze naturale în această iarnă la prețuri accesibile. Cele două părți au abordat, de asemenea, și subiectul embargoului asupra produselor agricole, instituit de partea rusă la începutul lunii august, precum și despre soluțiile care pot duce la deblocarea interdicției.

Potrivit reprezentanților delegației din Republica Moldova, în condițiile în care guvernarea de la Chișinău refuză orice contact cu oficialii Federației Ruse, a fost nevoie de implicarea opoziției pentru a fi găsite soluții la problemele existente.

Totodată, în contextul întrevederii, președintele Comitetului pentru relații internaționale din cadrul Dumei de Stat a Rusiei, Leonid Sluțki a reiterat poziția că Federația Rusă susține integritatea teritorială a Republicii Moldova.

„Rusia sprijină necondiționat unitatea și integritatea teritorială a Republicii Moldova. Suntem pentru o soluționare pașnică a problemei transnistrene și pentru reluarea dialogului politic direct între Chișinău și Tiraspol la toate nivelurile” a declarat Leonid Sluțki.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata