Dionis Cenușă critică dur respingerea de către PAS a propunerii Partidului „Șor” de audiere a premierului Natalia Gavriliță

0

Politologul Dionis Cenușă critică dur respingerea de către PAS a propunerii Partidului „Șor” de audiere a premierului Natalia Gavriliță în problema gazelor. Potrivit lui, majoritatea PAS știe că Guvernul nu are răspuns la întrebările legate de negocierile pe marginea achiziției de gaze, subiect care a fost trecut cu vederea de guvernare, deși trebuia să fie în lista priorităților.

„Vreau să văd cum argumentează majoritatea PAS faptul că protejează premierul în condițiile în care țara se mișcă în direcția unei crize energetice. De fapt, noi deja suntem în criză energetică, dar majoritatea PAS se pare că vrea să ignore realitatea, pentru a apăra imaginea guvernării. Negocierile la cel mai înalt nivel trebuiau să înceapă deja de pe 7 august, îndată după investirea noului guvern. Dar acest lucru nu s-a întâmplat și nici nu s-a vrut să se întâmple”, a scris Cenușă.

Comentatorul politic a mai adăugat că în programul de guvernare trebuia să fie evidențiat subiectul securității energetice, însă guvernarea PAS l-a ignorat.

„Fără gândire strategică, această guvernare riscă să comită greșeli în mod repetat. Este interesant că în materie de integrare europeană, guvernarea gândește mai departe decât mandatul său de patru ani. Iată în alte domenii, viziunea este de scurtă durată, cu improvizări și comunicare publică mai degrabă incoerentă”, a punctat Cenușă.

Amintim că fracțiunea Partidului „ȘOR” a cerut audierea în Parlament a prim-ministrului Natalia Gavriliță, însă propunerea a fost respinsă de către majoritatea PAS.

„Din păcate, majoritatea parlamentară a procedat ca de obicei, iar în acest fel, a sfidat nu doar Partidul „ȘOR”, nu doar opoziția parlamentară, dar și întreaga societate. Nu vrem să credem că guvernării chiar atât de mult nu-i pasă de oameni și de scumpirile din ultima vreme, care îi afectează din ce în ce mai mult. În aceste câteva luni de când PAS a preluat guvernarea, toate problemele care au lovit țara nu doar că au rămas nerezolvate, dar s-au agravat din cauza lipsei acțiunilor prompte”, a declarat deputatul Partidului „ȘOR”, Marina Tauber, în cadrul unui briefing de presă.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata