DOC // „Oamenii buni” ai Maiei Sandu au pus ochii pe piața metalelor din Moldova

0

„Oamenii buni” ai Maiei Sandu visează să ajungă la putere cu orice preț, iar între timp se pregătesc de acapararea pieței metalelor fieroase și neferoase din Moldova. Alți oameni buni mi-au transmis un document care arată că pregătirile în această direcție sunt în toi.

La concret, prin aprilie, când Maia Sandu călca totul în picioare (de la oameni și interesele țării până la Constituție) subalternii ei din Aparatul prezidențial scriau Inspectoratului pentru Protecția Mediului, cerând efectuarea controlului/monitorizarea agenților economici din domeniul dat cu prezentarea unei informații ulterioare.

M-am uitat atent peste atribuțiile Președintelui și nicăieri nu am găsit nici o aluzie măcar care să mă facă să înțeleg logica și baza legală a unei astfel de acțiuni. Dar citind mai atent documentul menționat, am găsit și explicația. Acolo se face trimitere și la „semnale parvenite din partea Asociației Businessului European”. În primul rând nu am înțeles de ce o astfel de Asociație comunică cu organele de stat prin semnale. A mai rămas ca așa asociații să ceară instituțiilor statului să verifice bârfe sau ceea ce visează ei noaptea. În al doilea rând, m-am interesat și am aflat că un singur agent economic de pe această piață e membru al Asociației. Iar despre acest economic se știe că a finanțat opoziția pro-europeană pe vremea lui Plahotniuc. Deci, totul se leaga – omul vrea să preia controlul asupra pieței metalelor, Asociația unde e membru, trimite „semnale”, Aparatul Președintelui intervine și „apasă”. Acum, în baza țidulei de la Președinție, se vor face monitorizări/controale (presiuni – cu alte cuvinte) la agenții economici de pe această piață, iar „informațiile” pe care le va primi Președinția vor fi baza monopolizării ulterioare a pieței metalelor fieroase și neferoase de către cine trebuie.

„Oamenii buni” nu dorm! Se pregătesc să facă rublă la greu. Să ne bucurăm pentru ei – vorba Maiei Sandu. Pornesc vremurile bune. Numai că nu pentru Moldova.

Sursa: luchianiuc.com

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata