Flashmob organizat de Partidul „ȘOR”: Mii de oameni au blocat circulația pe traseele din toată țara, în semn de protest față de refuzul guvernării de a îndeplini cerința din Rezoluția adoptată la mitingul de duminică

0

Mii de oameni au blocat circulația pe diferite trasee din toate colțurile țării, ca reacție la refuzul guvernării de a plăti facturile populației pentru lunile de iarnă. Flashmobul a fost organizat astăzi de Partidul „ȘOR”.

Într-un comunicat de presă, formațiunea menționează că „Guvernul războiului Recean-Sandu” a refuzat să îndeplinească cererea legitimă a poporului, formulată în Rezoluția votată de cei aproape 70.000 de participanți din întreaga țară la mitingul de duminică, 12 martie. Poporul a cerut răspuns până astăzi, ora 13:00, la solicitarea de achitare integrală a facturilor pentru lunile de iarnă.

Formațiunea amintește că revendicarea Mișcării Pentru Popor este semnată de peste 713 mii de cetățeni.

„În condițiile în care regimul Sandu-PAS refuză îndeplinirea acestei cerințe, impuse de poporul Republicii Moldova, Partidul Politic „ȘOR” a organizat, luni, 13 martie, un flashmob la nivel național, prin blocarea temporară a circulației pe trasee. Prioritar, acțiunea a avut loc la trecerile de pietoni, prin traversarea repetată a acestora de către zeci de oameni cu pancarte în care îi cer Maiei Sandu și guvernării PAS achitarea facturilor”, se precizează în comunicat.

De asemenea, Partidul „ȘOR” atrage atenția opiniei publice naționale și internaționale despre continuarea abuzurilor regimului Sandu-PAS în raport cu cetățenii care vor să-și exercite dreptul constituțional la proteste, în special liderii locali ai formațiunii. „De dimineață, liderii noștri locali din multe raioane au fost amenințați din nou cu dosare penale, atât pentru participarea la mitingul de duminică, 12 martie, cât și pentru orice altă activitate politică și civică, care presupune acțiune de protest”, se menționează în comunicat.

Partidul atenționează și asupra faptului că, după valul de abuzuri comise în acest weekend în raport cu cetățenii pașnici, care au fost amenințați, persecutați, blocați, bruscați, târâți pe jos, amendați, reținuți etc., „avem informație că, astăzi, foarte mulți polițiști, ofițeri onești refuză să mai execute ordinele ilegale ale superiorilor. De aceea, în acțiunile criminale de astăzi sunt implicați, de cele mai multe ori, șefi ai inspectoratelor de poliție”.

Tot în acest context, formațiunea îndeamnă să fie tratate suspiciunile privind implicarea cetățenilor străini în suprimarea protestelor pașnice din centrul capitalei pe parcursul zilei de ieri. „În acest context, amintim că deputatul Partidului „ȘOR”, Marina Tauber, va face o interpelare, iar dacă se adeverește implicarea cetățenilor străini în acțiunile regimului Sandu-PAS împotriva poporului moldovenesc, acest fapt va deveni un dosar penal răsunător”, avertizează Partidul „ȘOR”.

Toate cazurile de abuz din partea poliției în raport cu cetățenii care au participat la mitingul de duminică sunt examinate de juriștii formațiunii și vor fi finalizate cu plângeri.

„În acest sens, atragem repetat atenția angajaților instituțiilor de forță să cântărească bine dacă merită să fie folosiți de regim împotriva poporului, cu riscul iminent de a purta ulterior răspundere penală”, se mai menționează în comunicatul Partidului „ȘOR”.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata