Ilan Șor: Cerem compensarea de 100% a facturilor pentru gazele naturale, pentru toți consumatorii

0

Parlamentul trebuie să se convoace în sesiune extraordinară, pentru a vota, în regim de urgență, proiectul de lege al Partidului „ȘOR”, care prevede compensarea în proporție de sută la sută a diferenței de tarif pentru consumul de gaze naturale, pentru toți consumatorii.

Despre asta a scris președintele Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, într-o postare pe pagina sa de Facebook, în contextul noilor scumpiri anunțate de reprezentanții puterii.

„Vremurile bune promise de gașca de la guvernare devin tot mai grele pentru oamenii de rând, care primesc lovitură după lovitură. „Dominatorul” lui Miller a confirmat că facturile pentru gazele naturale vor crește din nou. Astfel, din februarie, cetățenii vor plăti până la 14,7 lei pentru un metru cub de gaze, față de 11 lei cât este în prezent, după dublarea tarifului de la sfârșitul anului trecut. Vestea vine în aceeași zi când am aflat că vom plăti mai mult și pentru energia electrică. Asta pe lângă faptul că, în ultimele luni, scumpirile se țin lanț în toate domeniile, pentru toate produsele, iar sărăcia se adâncește”, a scris Ilan Șor. 

Prin urmare, Ilan Șor insistă ca Parlamentul să adopte de urgență proiectul de lege al fracțiunii Partidului „ȘOR” privind compensarea integrală a facturilor pentru gaze. Totodată, Ilan Șor cere publicarea contractului cu Gazprom. 

„În loc de măsuri și soluții concrete, puterea cheamă cetățenii la înțelegere și răbdare. Băieții buni de trimis de unde au venit, fără nicio jenă, își bat joc direct pe față de cetățeni și, în mod conștient, îi bagă până în gât în datorii, așa cum au făcut și cu țara. Pe ei nu-i interesează cum au plătit și cum vor plăti oamenii aceste facturi, dacă au sau nu ce pune pe masă. Insist asupra convocării de urgență a Parlamentului, pentru a vota proiectul de lege elaborat de deputații Partidului „ȘOR”, care prevede compensarea în proporție de o 100% a diferenței de tarif pentru consumul de gaze naturale, pentru toți consumatorii. Totodată, așteptăm publicarea contractului cu Gazprom, care este unul păgubos pentru țară, pentru cetățeni”, mai menționează Ilan Șor.

Deputații Partidului „ȘOR” au elaborat în toamna anului trecut proiectul de lege privind compensarea integrală a diferenței de tarif pentru gazele naturale și energia termică, utilizate de către toți consumatorii casnici. Documentul a fost a fost respins de câteva ori de majoritatea parlamentară a PAS, care nu a acceptat nici măcar ca proiectul să fi inclus pe ordinea de zi a ședinței legislativului.

partidulsor.md

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata