Ilan Șor: Cine se opune închiderii magazinelor sociale este așteptat, duminică, la ora 15:00, în Piața Marii Adunări Naționale

0

Guvernarea PAS intenționează să închidă magazinele sociale „Merișor”, deschise la inițiativa lui Ilan Șor. Despre acest lucru a anunțat chiar liderul Partidului „ȘOR”, care susține că, în momentul de față, fiscul și alte instituții subordonate Guvernului efectuează controale minuțioase și caută pretexte pentru a sista activitatea acestor magazine.

Într-o înregistrare video, postată pe Facebook, în această dimineață, Ilan Șor susține că, după ce pâinea a început să fie vândută la prețul simbolic de un leu, autoritățile au declanșat o amplă campanie de intimidare a administratorilor rețelei de magazine sociale.

„Actuala guvernare, pe lângă faptul că a lăsat lumea fără bani, în timp ce scumpirile nu se mai opresc, încearcă să-i blocheze pe toți cei care le întind oamenilor o mână de ajutor. Regimul, însă, în loc să susțină acest proiect, s-a arătat foarte deranjat și vrea să facă în așa fel, încât oamenii să moară de foame și frig. În prezent, desfășoară verificări minuțioase, ca ulterior să le închidă. Dragi prieteni, ajunge să mai suportați umilințe, să vă fie călcate interesele, să vă fie scoși banii din buzunare pe care ar trebui să-i cheltuiți pentru voi, pentru copiii și părinții voștri. Pâinea, care costă un leu, nu-i mulțumește pe ei, trebuie să plătiți cel puțin patru lei și abia atunci Maia Sandu va fi mulțumită. Atunci va apărea zâmbetul pe mutra ei”, a declarat liderul opoziției din Moldova. 

Potrivit lui Ilan Șor, ca să poată curma acest nou abuz, beneficiarii magazinelor sociale ar trebui să iasă masiv în stradă.

„Îi îndemn pe toți oamenii care depind de aceste magazine să iasă duminică, 9 octombrie, la ora 15:00, în Piața Marii Adunări Naționale, la protestul față de actualul regim. Trebuie să luptăm cu această guvernare, în caz contrar, ei vor închide magazinele sociale, apoi vor opri gazul livrat de Gazprom și vor cumpăra din alte țări, la prețuri de trei ori mai mari. Și asta pentru ca Spînu, Recean și alții din anturajul Maiei Sandu să continue să se îmbogățească”, a declarat politicianul.

Proiectul magazinelor sociale „Merișor” a fost lansat în 2015, la inițiativa lui Ilan Șor, în Orhei, pe vremea când era primar al acestei localități. Pe parcurs, programul a fost extins continuu, iar în prezent, activează aproximativ 140 de astfel de magazine, dintre care aproape 100 sunt mobile, iar restul, în jur de 50, sunt staționare. Numărul beneficiarilor se ridică, în momentul de față, la aproximativ 500 de mii de persoane. În mare parte, aceștia sunt pensionari, veterani de război, familii numeroase și persoane cu venituri mici.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata