Ilan Șor, despre alegerile din Găgăuzia: A început o nouă direcție în politica moldovenească și numărătoarea inversă pentru „actualul regim fascist”

0

La alegerile bașcanului din Găgăuzia au învins locuitorii Găgăuziei, pentru că ei vor fi cei care vor obține rezultatul pe care îl așteaptă. Așa a comentat președintele Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, rezultatul de duminică, în urma căruia a învins candidatul formațiunii, Evghenia Guțul. El a promis că toate promisiunile făcute în timpul campaniei electorale vor fi îndeplinite.

„Vreau să le mulțumesc Evgheniei Guțul și întregii echipe a Partidului „ȘOR”, care au luptat din greu la alegerile bașcanului Găgăuziei. Împotriva noastră a luptat întreaga mașinărie a statului. În loc să investigheze dosarele penale ale infractorilor, procurorii alergau după echipa Partidului „ȘOR”. În loc să-i prindă pe infractori, poliția alerga după echipa Partidului „ȘOR”. Toate structurile de forță s-au focusat să strivească echipa Partidului „ȘOR”. Au descins în locuințele oamenilor, unde erau copii minori, și și-au bătut joc de ei. Maia Sandu și-a asmuțit întreaga mașinărie a statului împotriva oponentului său politic, însă adevărul a triumfat. A pierdut, pentru că vocea poporului a fost mai puternică”, a subliniat Ilan Șor.

El a explicat că, prin votul de duminică, majoritatea locuitorilor Găgăuziei, care a susținut Partidul „ȘOR”, la fel ca majoritatea cetățenilor țării noastre, consideră că tocmai Uniunea Europeană i-a adus necazuri Republicii Moldova.

„Uniunea Europeană este vinovată de faptul că cetățenii Republicii Moldova plătesc astăzi pentru gaz un preț de 10 ori mai mare, iar pentru electricitate – de trei ori. Uniunea Europeană ne-a adus în situația în care prețurile de pe rafturile magazinelor sunt ireale. Tocmai Uniunea Europeană este vinovată de faptul că a adus la guvernare regimul fascist al Maiei Sandu, care a uitat ce înseamnă drepturile omului, libertatea mass-media și multe alte valori. Astăzi, majoritatea cetățenilor pledează pentru neutralitate, care este consfințită în Constituția Republicii Moldova. Iată de ce, vreau să declar orice tentativă de a promova integrarea europeană fără desfășurarea unui referendum o vom trata ca pe un atentat la suveranitatea țării și cetățenii vor acționa pe măsura acestei situații. Cetățenii pledează pentru neutralitate și pentru relații prietenești și de parteneriat cu Federația Rusă și Est. De aceea, nu vă vom permite să continuați uzurparea puterii de stat”, a menționat Ilan Șor.

De asemenea, el consideră că, prin victoria în Găgăuzia a Partidului „ȘOR”, a început o nouă direcție în politica moldovenească și numărătoarea inversă pentru „actualul regim fascist”.

„A început numărătoarea până la venirea la putere a Partidului „ȘOR”, care va construi o țară bogată și frumoasă”, a mai spus Ilan Șor.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata