Ilan Șor: Din fiecare 100 de lei plătiți pentru gazele naturale, 60 de lei ajung în buzunarul lui Recean

0

Liderul Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, critică dur activitatea Guvernului Recean, care a ajuns la 100 de zile de mandat. Potrivit lui Șor, întregul popor moldovenesc „a fost trăsnit cu capul de asfalt”, în numele bunăstării personale a lui Recean, care fură zilnic, inclusiv din tarifele pentru gazele naturale. Mai exact, susține Ilan Șor, din fiecare 100 de lei pe care cetățenii le plătesc pentru gazele naturale, 60 de lei ajung în buzunarul lui Recean. 

„Au trecut primele 100 de zile ale Guvernului Recean, principalul rege al traficului de droguri din Moldova. Îl numesc astfel, deoarece, într-adevăr, el consumă permanent droguri, este vizibil acest lucru, îl trădează și ochii. Pe vremea când a fost ministru al Afacerilor Interne a controlat traficul de droguri, de pe urma căruia s-a și îmbogățit. Ce se poate spune despre cele 100 de zile ale Guvernului Recean? Nu a indexat pensiile conform nivelului inflației, ci pur și simplu a încălcat legea și le-a dat oamenilor de două ori mai puțini bani. Nu a identificat resurse financiare pentru sprijinul agricultorilor și nici pentru infrastructură. În schimb, a găsit bani pentru majorarea demențială a salariilor miniștrilor, dar și pentru o ditamai petrecere dedicată europenilor burghezi, care au mâncat, băut și plimbat pe seama cetățenilor moldoveni. În tot acest timp, veniturile la bugetul de stat au scăzut drastic”, a accentuat Ilan Șor, într-o înregistrare video pe pagina sa de Facebook.

Totodată, Ilan Șor susține că în cele 100 de zile de mandat ale Guvernului Recean au fost comise mai multe ilegalități, iar poporul a fost și continuă să fie sărăcit.

„Recean fură zilnic, inclusiv din tarifele pentru gaze. Pentru fiecare 100 de lei pe care oamenii i-au plătit pentru factura la gaze, 65 de lei au intrat în buzunarul premierului. Conform noului tarif, aprobat astăzi de ANRE, din 100 de lei pentru factură, Recean va fura vreo 50 de lei. La toate aceste fărădelegi se adaugă prelungirea nejustificată a situației de urgență, închiderea a șase posturi de televiziune ale opoziției, alegerile pentru funcția de bașcan al Găgăuziei, care au fost la un pas de a fi anulate, încălcarea drepturilor constituționale ale oamenilor de a protesta etc. Altfel spus, Dorin Recean „a trăsnit cu capul de asfalt” întreg poporul moldovenesc, în numele bunăstării personale. Așa cum a și spus, oamenii trebuie să îndure, să nu „miorlăie” și să nu îndrăznească să-i reproșeze ceva stăpânului”, a precizat Ilan Șor, care susține că alegerile anticipate sunt singura soluție pentru un viitor prosper al Moldovei.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata