Ilan Șor, după arestul Marinei Tauber: Moldova este un stat capturat, Litvinenco a spus, judecătorii au executat

0

Decizia judecătorilor de a o plasa pe Marina Tauber din nou în arest la domiciliu pentru următoarele 30 de zile a fost luată la indicația directă ministrului Justiției, Sergiu Litvinenco. Declarația a fost făcută de liderul Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, care a adăugat că acest lucru arată că Republica Moldova este un stat capturat de gruparea PAS.

„Atunci când ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, dă indicații pe Facebook și cere ca Marina Tauber să fie băgată din nou în arest la domiciliu, iar judecătorii execută imediat această indicație, asta arată că statul a fost capturat în totalitate de această brigadă, care au pus mâna pe toată puterea și face ce vrea”, a declarat Ilan Șor.  

Liderul Partidului „ȘOR” a mai spus că Marina Tauber a fost plasată în arest la domiciliu, după ce a devenit cea mai vocală figură la protestele împotriva PAS.

„Când a văzut că Marina Tauber, după ce a fost eliberată, a devenit unul dintre liderii protestelor antiguvernamentale, Maia Sandu a făcut pe ea de frică. Maia Sandu nu a putut suporta ca Marina să îi ceară demisia în fața Președinției. Nu a putut suporta să o vadă pe Marina Tauber cum doarme în cort, împreună cu protestatarii, în fața Procuraturii capturate de PAS. Prieteni, noi vom salva țara de ciuma galbenă. Vă garantez acest lucru. O să-i storc exact așa cum se stoarce până la ultima picătură pasta de dinți dintr-un tub”, a mai spus Ilan Șor. 

Amintim că ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, le-a sugerat pe Facebook procurorilor care instrumentează cazul, la scurt timp după eliberarea Marinei Tauber din arest, să conteste la Curtea de Apel decizia de eliberare și să ceară să o lipsească din nou pe Tauber de libertate. Iar judecătorilor le-a sugerat să „țină cont de probele procurorilor”. 

„Presupun că Procuratura Anticorupție va contesta hotărârea la Curtea de Apel Chișinău și, deși magistrații sunt cei care trebuie să ia decizia într-un final, sper mult să se țină cont de amalgamul de informații și probe care dovedesc în mod evident ilegalitățile”, a scris Litvinenco, acum șase zile, pe Facebook.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata