Ilan Șor i-a îndemnat pe procurori și pe ofițerii SIS să nu mai execute ordine politice absurde

0

Liderul Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, i-a îndemnat pe procurori și pe ofițerii Serviciului de Informații și Securitate să nu mai execute ordine politice absurde, pentru că într-o zi se vor pomeni ei pe banca acuzațiilor pentru ilegalitățile pe care le comit. Declarațiile au fost făcute în cadrul unui live pe Facebook.

Potrivit lui, structurile de forță sunt instituții importante, în care lucrează mulți oameni respectați, însă Maia Sandu le-a transformat într-o bâtă politică.

„În loc să investigheze în ce condiții au plecat din buget 1,4 miliarde de lei pentru achitarea gazului, să caute cum s-a întâmplat acest lucru, în loc să investigheze cum au ajuns în țară vaccinurile expirate, SIS numără chiflele și plăcintele pe care le-au mâncat activiștii Partidului „ȘOR”. Băieți, voi sunteți oameni serioși, înțeleg că Sandu vrea să demită actuala conducere, dar gândiți-vă ce ar putea să vă aducă ziua de mâine. Mai întâi toți credeau că nimic nu se va schimba în 2007, după care în 2013, apoi în 2017, 2019 și 2020. Dar totul se schimbă, iar vouă vă este teamă tot mai mult. Oare nu ați înțeles nimic din toate astea? Apărați-vă onoarea, nu mai executați ordine politice absurde”, a declarat Ilan Șor.

Parlamentarul a mai spus că imaginea Procuraturii Generale și a procurorilor are de suferit din cauza clasei politice.

„Uitați-vă în ce s-a transformat astăzi Procuratura. Clasa politică a terfelit funcția și numele de procuror într-un hal fără de hal. Unde s-a mai văzut ca procurorii să fie arestați pe bandă rulantă? Înțeleg că sunteți simpatizanții unei puteri politice, dar trebuie să înțelegeți că vin unii la putere și îi arestează pe alții, vin alții îi arestează pe ceilalți, o să vină următorii, o să vă aresteze pe voi. Poate e timpul să vă opriți? Doar nu sunteți o bâtă politică. Ce aveți, băieți? Doar toți aveți plăti pentru asta. Veți fi arestați. Dacă nu peste o lună, peste două, dacă nu peste două, peste trei. Voi toți înțelegeți că într-o dimineață vă veți trezi cu percheziții acasă. Oare nu se găsește unul mai deștept să spună: stop! Procuratura trebuie să se ocupe de investigarea unor cazuri reale, nu să execute comenzi politice”, a mai punctat Ilan Șor.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata