Ilan Șor: În 21 mai, și noi vom veni în Piața Marii Adunări Naționale, dar cu o altă poziție

0

Ne întâlnim, toți, duminică, 21 mai, în centrul capitalei, la marea adunare națională anunțată de Maia Sandu. Cu acest mesaj li s-a adresat susținătorilor săi președintele Partidului „ȘOR”, Ilan Șor. El a precizat că Piața Marii Adunări Naționale și tribuna care va fi instalată acolo sunt pentru toți cetățenii și fiecare își poate exprima opinia privind calea de dezvoltare a țării.

„Am văzut cum nu funcționează prompterul Maiei Sandu. Nici la mine nu funcționează. Știți de ce? Pentru că eu nu-l am. Eu vorbesc ceea ce cred și ce simt. Ceea ce am văzut este de râsul curcilor. Problema nu e în prompter sau în vederea Maiei Sandu. Problema e că regimul care nu poate organiza nici declarații normale ale propriului lider provoacă rușine. Maia Sandu ne-a copleșit cu declarații scrise foarte de mult în cancelariile occidentale din Bruxelles, Berlin și Washington. Discurs despre democrație luminoasă, despre viitor măreț, Rusia cea rea și banii negri ai agenților săi. Nu prea am înțeles despre ce a vorbit Maia Sandu. Ea a vorbit despre calea renașterii, securității și stabilității. Maia Sandu, când ne vorbești de securitate, ai în vedere aplicațiile militare comune cu NATO? Implicarea Moldovei în Război? Antrenamentele permanente ale trupelor speciale ale poliției, care aplică forța în raport cu propriii cetățeni? Sau, poate, ați uitat că Chișinăul se află în top 10 cele mai infracționale orașe ale Europei? Of, pardon, stabilitate. Am uitat. Ce înseamnă stabilitate la noi? Creșterea tuturor prețurilor, inflație nebună și populație sărăcită în fiecare zi? Asta este stabilitatea voastră?”, a specificat Ilan Șor

El consideră că, prin mitingul din 21 mai, Maia Sandu își dorește să le arate stăpânilor săi occidentali că se bucură de sprijin în țară.

„Ea va dori să le arate stăpânilor occidentali dorința poporului Moldovei de a merge pe calea ei.  Noi știm ce ați pregătit – să dați ordine bugetarilor, care depind acum de voi, să le înmânați câte un drapel și… înainte. Asta va fi fotografiat și imaginea va fi promovată. Poate că ați uitat, iar eu vreau să vă amintesc despre existența institutului referendumului, unde pe oameni îi întreabă părerea –  vor ei să meargă pe calea pe voastră sau, poate, au altă opinie. Nu, voi desigur că nu veți putea organiza referendum și despre asta deja v-au informat. Respectiv, ați decis să pregătiți o imagine iluzorie frumoasă, pe care o veți vinde ulterior Occidentului. Maia Sandu, sunt nevoit să vă dezamăgesc. Dacă tot ați anunțat Marea Adunare Națională, înseamnă că e pentru întregul popor al Republicii Moldova, nu doar pentru cei pe care îi veți goni la acest miting, cu drapelul în mână. Sunt mulți oameni cu opinii diferite. Tocmai de aceea, am decis să participăm, în 21 mai, la Marea Adunare Națională”, a anunțat Ilan Șor.

El a precizat că mulțimea care nu va veni la îndemnul Maiei Sandu va exprima o altă poziție.

„Vom milita pentru neutralitate intransigentă. Vom milita pentru neatragerea Moldovei în război, vom pleda pentru prietenia Moldovei cu toți, vom milita pentru cerințele noastre dure pentru politicile sociale, pentru plata facturilor populației și multe, multe altele. Noi neapărat ne vom întâlni acolo, în 21 mai. Scena este a poporului, așa că veți fi nevoită să le cedați locul și altor lideri politici, cu alte opinii, să le permiteți să-și expună opinia și oamenilor de rând din sate și orașe. Ulterior, poate, vă veți coace și veți decide asupra organizării unui referendum asupra ideilor voastre, despre care știți din start că nu vor trece. De aceea, dragi prieteni, în 21 mai, îi invităm pe toți susținătorii forțelor politice care împărtășesc o altă opinie decât cea a Maiei Sandu și consideră că Moldova trebuie să respecte Constituția și neutralitatea, să prietenească cu toți și să nu scuipe în fântâna din care a băut atâta vreme”, a mai menționat Ilan Șor.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata