Ilan Șor: Inițiem referendum pentru ca poporul să decidă vectorul extern al Republicii Moldova

0

Republica Moldova trece în ultimii ani printr-o criză profundă, pe care ne-a adus-o regimul proeuropean al Maiei Sandu. Avem cele mai mari prețuri și tarife pentru resursele energetice și ne-au fost furate drepturile. Declarația a fost făcută astăzi de către președintele Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, în intervenția sa live concomitent la mitingurile de la Comrat, Bălți și Orhei, la care au participat zeci de mii de oameni. El a precizat că toate nenorocirile din țară au avut loc sub ochii și cu aprobarea cancelariilor occidentale.

„Oamenilor le sunt furate drepturile la cuvânt și la libera exprimarea voinței. Tocmai de aceea, mulți sunt dezamăgiți de faptul că PAS a promis, dar nu a făcut nimic pentru Moldova. Europa sprijină dezmățul din Moldova. Da, există o parte a societății, care sprijină și această situație. Există însă și oameni care sprijină UEE și Rusia, dar sunt și oameni care consideră că moldovenii sunt puternici și pot să-și decidă soarta de sine stătător, că pot să-și construiască o țară puternică și prosperă”, a specificat Ilan Șor.

El a subliniat că fiecare are dreptul la opinie, însă decizia finală poate fi aprobată doar în urma unui referendum.

„Nu Bruxellesul, nu Washingtonul și nici Moscova nu trebuie să ne decidă calea. Cu siguranță, nici Maia Sandu și partidul ei nu trebuie să ne decidă viitorul, pentru că ea a trădat interesele naționale. Astăzi, Moldova este un stat capturat – nu avem justiție, libertate de exprimare și democrație. Când guvernarea se teme de alegeri democratice, asta înseamnă sfârșitul democrației. De aceea, ne-am adunat astăzi pentru a cere referendum. Astăzi, începem procedura juridică privind stabilirea vectorului extern. Oamenii trebuie să decidă asta”, a notat Ilan Șor.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata