Ilan Șor: Maia Sandu i-a dat indicații lui Rurac să facă tot posibilul să mă condamne imediat

0

Eugeniu Rurac, procurorul cu mașină de lux din cadrul Centrului Național Anticorupție, a primit indicații directe de la Maia Sandu să obțină, prin orice mijloace, condamnarea lui Ilan Șor, organizatorul protestelor antiguvernamentale din Chișinău. Despre acest lucru a anunțat chiar Ilan Șor, într-o postare video pe Facebook, în care sugerează că a obținut informația din surse sigure.

Potrivit liderului Partidului „ȘOR”, fostul procuror anticorupție protejat de PAS, care în prezent este șef interimar al Direcției generale urmărire penală în cadrul CNA, are misiunea de a forța magistrații de la Curtea de Apel să emită urgent o sentință în cazul său.

„Maia Sandu i-a dat indicații dulăului său Rurac să facă presiuni asupra judecătorilor care examinează cazul meu la Curtea de Apel, pentru ca aceștia să emită, în regim de urgență, o sentință, așa cum și-o dorește Maia Sandu. Rurac, la rândul său, a pus în funcție toate instrumentele de intimidare de care dispune și, de dimineața până seara, îi amenință pe judecători pentru a-i determina să execute comanda”, a declarat Ilan Șor.

Potrivit lui, actualul regim este foarte speriat de protestele care iau amploare în capitală, de aceea, folosește justiția pe post de bâtă politică. 

„Oameni ca Rurac, care se tem foarte mult de închisoare, ir el se teme de pușcărie pentru că a comis ilegalități cu duiumul, depune eforturi supraomenești, ca să ajute actualul regim să se mențină la putere. Dar mie îmi este indiferent, pe mine nu mă puteți speria cu astfel de chestii. Noi vom merge până la capăt, în interesul cetățenilor Republicii Moldova. Vom face totul ca dreptatea să triumfe, iar asta înseamnă organizarea alegerilor anticipate, corecte și democratice, la care poporul să-și poată alege acea conducere care imediat va face ordine în țară”, a menționat opozantul.

În context, Șor i-a avertizat Rurac și pe toți cei din anturajul său, dar și pe magistrații Curții de Apel să nu iasă din limitele legii, deoarece, foarte curând, actuala putere va fi demolată, iar toți cei care comit abuzuri, vor fi aspru pedepsiți.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata