Ilan Șor: PAS și Maia Sandu au amânat pentru câteva zile atacurile la adresa Partidului „ȘOR”

0

Autorul atacurilor puse la cale asupra Partidului „ȘOR” este Maia Sandu, iar executorii planului de aresta și a deschide dosare penale la comandă reprezentanților formațiunii sunt ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, președintele Consiliului Superior al Magistraturii, Dorel Musteață și șeful interimar al Departamentului Anchetă al Centrului Naţional Anticorupţie, Eugen Rurac. Declarația aparține liderului Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, făcută într-o adresare video. Potrivit lui, atacurile asupra Partidului „ȘOR”, planificate pentru începutul acestei săptămâni, au fost amânate pentru câteva zile, după ce Ilan Șor a anunțat despre planurile lor.

„După ce, vinerea trecută, reprezentanții Partidului „ȘOR” au anunțat că nu se vor supune șantajului și nu vom înceta să criticăm guvernarea și să apărăm interesele oamenilor, Președinția a dat indicația să fie organizate percheziții la sediul partidului și să fie pornite dosare penale pe numele membrilor și conducerii Partidului „ȘOR”. Vinerea trecută, a avut loc o ședință, la care a participat Sergiu Litvinenco, Dorel Mustață și  Eugen Rurac. În cadrul acestei ședințe s-a decis planul de atacare a Partidului „ȘOR”.  Litvinenco a dat indicația să fie pus în aplicare acest plan”, a declarat Ilan Șor.

Potrivit liderului Partidului „ȘOR”, motivația fiecăruia dintre ei este diferită, însă toți ar avea de câștigat în cazul în care operațiunea, care ar fi pusă la cale de guvernare, îndreptată împotriva Partidului „ȘOR”, ar avea sorți de izbândă. Șor susține că lui Rurac i-a fost încredințată misiunea să pornească dosare penale, să „deseneze” tot felul de acuzații nefondate, iar Musteață și-ar fi luat responsabilitatea să le dea, tuturor celor care vor fi reținuți, câte 30 de zile de arest. 

„Fratele lui Musteață  cercetat penal și pentru el este o prioritate să-l scape de închisoare. Motivația lui Eugen Rurac, care, așa cum toți deja cunosc, este un alcoolic, vrea să-și reabiliteze imaginea în fața Maiei Sandu și să devină vicedirector al Centrului Național Anticorupție. Iar în cazul în care operațiunea împotriva Partidului „ȘOR” va reuși, această funcție îi va reveni lui. Lui Rurac i-a fost încredințată misiunea să pornească dosare penale, să deseneze tot felul de acuzații nefondate, Mustață și-a luat responsabilitatea să le dea, tuturor celor care vor fi reținuți, câte 30 de zile de arest. Cu toții știm că Musteață este prieten cu șeful interimar al Curții de Apel Chișinău, Anatol Minciună, fiind unul dintre discipolii lui Mustață și este gata să îndeplinească orice dorință a acestuia”, a mai spus Ilan Șor. 

Liderul Partidului „ȘOR” a mai spus că reprezentanții formațiunii nu vor ceda presiunilor și șantajului, iar toți cei implicați în acest caz nu vor rămâne nepedepsiți.  

„Iată cum arată justiția independentă din țara noastră și vremurile bune promise de PAS. Prieteni, toate aceste fapte nu vor rămâne nepedepsite, iar istoria recentă a Republicii Moldova arată că toți cei care au pornit dosare politice la comandă au ajuns la pușcărie. Așa că, băieți, pregătiți valizele, vă așteaptă și pe voi aceeași soartă. Dragii mei, Partidul „ȘOR” nu va renunța la luptă și nu vom tăcea, iar pe voi, nemernicilor, vă vom alunga de la putere. Propunerea voastră de înceta protestele și de renunța să vă criticăm o respingem încă o dată. O să vedeți asta din partea noastră atunci când vă veți vedea ceafa fără oglindă. Nu ne e frică de voi și vă vom învinge”, a conchis Ilan Șor.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata