Ilan Șor spune că un membru CEC face presiune asupra Comisiei pentru a o scoate pe Marina Tauber din cursa electorală

0

Membrul Comisiei Electorale Centrale, Pavel Postică, face presiuni asupra celorlalți membri ai CEC, pentru a-i convinge să o scoată pe Marina Tauber din cursa electorală de la Bălți. Acuzația vine din partea liderului Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, și a fost făcută într-o intervenție video pe pagina sa de Facebook. Potrivit lui Șor, Postică ar fi primit acest ordin de la președintele Maia Sandu.

„Noi cunoaștem că ieri, în jurul orei 16:00, membrul CEC Pavel Postică, care se consideră un fel de lider informal al CEC, împuternicit de președintele Maia Sandu, i-a presat pe ceilalți membri ai CEC să o scoată pe Marina Tauber din alegeri. Știm, de asemenea, că Postică le-a spus membrilor CEC că acest ordin vine de sus, de la Maia Sandu, și le-a sugerat să nu se opună. Vreau să mă adresez lui Pavel Postică și să-l atenționez că ceea ce face el este inadmisibil și că toate astea nu vor trece așa, pur și simplu. Dacă astăzi el se consideră protejatul puterii, trebuie să știe că după el vor veni…. Sunt niște fapte extrem de grave și nu vor rămâne fără urmări”, a spus Ilan Șor.

Liderul Partidului „ȘOR” a mai spus că, acum trei săptămâni, același Pavel Postică, le-a spus membrilor CEC că Marina Tauber trebuie retrasă din cursă, însă atunci nimeni nu l-a susținut.

„Acum ai scos nu știu de pe unde că Partidul „ȘOR” le-a cumpărat de mâncare membrilor și activiștilor și ceri din nou retragerea lui Tauber din cursă. Da, prieteni, o să râdeți, ăsta e motivul pe care l-au găsit. În primul rând, acest lucru nu este adevărat, în al doilea rând, unde ați văzut ca vreun partid să declare acest lucru în cheltuielile de campanie? În al treilea rând, vreau să le amintesc tuturor că activiștii sunt oameni, care mănâncă, beau, merg la toaletă. Și o fac zilnic, nu doar în campanie. Tu și stăpânii tăi știți foarte bine că nu aveți dovezi, însă ai decis să calci peste cadavre și să îți șantajezi colegii”, a mai spus Ilan Șor.

Șor a venit cu un mesaj și pentru ceilalți membri ai CEC, pe care i-a îndemnat să respecte legea și să nu execute comenzile politice.

„Sunt sigur că sunteți destul de copți pentru a înțelege că nu trebuie să faceți ceea ce vă cere Postică. Nu vă veți spăla de această murdărie niciodată. Orice veți face de acum înainte, independența dumneavoastră va fi zero. Asta pe lângă faptul că fiecare dintre voi va trebui să răspundă penal, în fața legii. Nu trebuie să repetați greșelile celorlalți membri ai CEC. Nu vă distrugeți carierele. Sunteți independenți și incoruptibili. Nu uitați acest lucru. Ați mers o dată pe mâna lui Postică și ați votat pentru scoaterea din cursă a lui Vladimir Dachi din aceste alegeri, iar judecătorii au respins acest demers. Cum credeți, care vor fi consecințele, dacă veți scoate din cursă deja nu un simplu candidat, ci pe învingătorul alegerilor?”, a mai spus politicianul.

Șor a transmis un mesaj și pentru președintele Maia Sandu.

„Ați venit la putere cu valul de promisiuni că veți lupta împotriva corupției, însă ceea ce faceți acum se numește corupție politică, or acest lucru este mult mai grav. Doamna Sandu, știți ce înseamnă furia poporului? În unele regiuni ale țării, furia poporului e atât de mare, încât nu va mai putea fi oprită. Înțeleg că vreți să-mi faceți rău, Partidului „ȘOR”, însă acum comiteți un furt. Le furați șansa bălțenilor de a avea o viață mai bună. Să nu credeți că oamenii sunt proști și nu înțeleg ce se întâmplă. Oricine își dă seama că un candidat, care a acumulat aproape 50 la sută în primul tur, va câștiga cu ușurință și turul doi”, a conchis Ilan Șor.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata