Ilan Șor: Vom construi centrale nucleare cu reactoare modulare mici, care vor permite asigurarea independenței energetice a Republicii Moldova

0

Construcția unei minicentrale atomoelectrice este formula obținerii independenței energetice de către țara noastră. De asta este convins președintele Partidului „ȘOR”, Ilan Șor.

El a menționat că zeci de companii din diferite țări construiesc centrale nucleare cu reactoare modulare mici.

„Pentru Moldova, este cea mai bună cale nu doar pentru a-și asigura consumul intern, dar chiar și pentru a exporta. Avantajul unor astfel de proiecte este enorm – ne vor oferi energie electrică în volum deplin, fără întreruperi și la preț mic. Iată de ce avem nevoie urgent de o minicentrală atomoelectrică. Mai ales că poate fi construită rapid, în termen de până la un an. Pentru asta este nevoie însă de bani. Din cele 10 miliarde de euro, pe care sunt gata să le aduc în țară imediat, 500 de milioane vor fi destinate construirii unei astfel de minicentrale atomoelectrice”, a specificat Ilan Șor.

El a mai promis că, din cele 10 miliarde de euro pe care este gata să le aducă în țară, vor reparate capital toate centralele electrice cu termoficare.

„Ele vor deveni mai sigure și mai eficiente, ceea ce va însemna mai puține pierderi din rețeaua centralizată și tarife mai mici pentru oameni. Totul este posibil când îți dorești, ai capacitate și resurse”, a subliniat Ilan Șor.Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata