Interpol confirmă: Ilan Șor a părăsit teritoriul Israelului

0

Ilan Şor a părăsit teritoriul Israelului în data de 6 noiembrie, la bordul unui avion privat, anunță autoritățile moldovenești, citate de TVR Moldova. Șeful Centrului de cooperare poliţienească internaţională din cadrul Inspectoratul General al Poliției, Viorel Ţentiu, susține că informația a fost confirmată de autoritățile de la Tel-Aviv. 

„Azi dimineaţă, autorităţile din Israel oficial ne-au confirmat că într-adevăr dânsul (Ilan Sort n.r) a ieşit pe data de 6 noiembrie din Israel, după masă, dar zborul şi direcţia sunt necunoscute pentru autorităţile din Israel”, a declarat Viorel Țentiu.

Autorităţile de la Chişinău nu au însă confirmarea oficială că Ilan Şor s-ar afla la Moscova, așa cum scria presa ieri.

„Federaţia Rusă este stat membru INTERPOL şi secretariatul general de la Lyon va fi solicitat de către Republica Moldova ca să intervină în cazul în care va fi nevoie. La data de 6, toate statele membre INTERPOL au fost solicitate, în cazul în care cetăţeanul Şor va fi pe teritoriul acestor state, să fie întreprinse măsuri pentru reţinere şi arestul acestuia conform solicitării Republicii Moldova”, mai spune Țentiu, citat de TVR Moldova.

Miercuri, în presă a apărut informația că fostul deputat Ilan Șor, condamnat în Republica Moldova la 15 ani de închisoare pentru acte de corupție, ar fi zburat la Moscova, Federația Rusă, cu avionul oligarhului Roman Abramovici.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata